REUTERS/Marco Bello
REUTERS/Marco Bello

Poznata primanja igrača u MLS-u: Messi daleko iznad svih, od Hrvata bivši kapetan Rijeke na vrhu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 20.10.23. | 11:46

Argentinac ima fiksna primanja od 12 milijuna dolara godišnje (uz bonuse se može popeti na 20 milijuna dolara), dok su iza njega ostali Lorenzo Insigne i Xherdan Shaqiri

Udruženje nogometnih profesionalaca u MLS ligi objavilo je primanja svih igrača koji su nastupali ove sezone. Prema očekivanjima uvjerljivo najplaćeniji igrač je Leo Messi (Inter Miami), koji na 12 milijuna dolara fiksnih primanja može nadovezati još 8.4 milijuna dolara na razne dodatke. Granicu od 10 milijuna dolara, i to s dodacima može prijeći još jedino Lorenzo Insigne (Toronto).

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

Listu najplaćenijih hrvatskih igrača predvode dva bivša igrača Rijeke. Nekadašnji kapetan Bijelih Damir Kreilach je najplaćeniji Hrvat u MLS ligi. Igrač Real Salta Lakea godišnje zarađuje 1.6 milijuna dolara ili onoliko koliko nekadašnji branič Rijeke Dario Župarić i bivši napadač Hajduka Stipe Biuk zajedno.

Najplaćenijih igrači u MLS-u:

(U zagradi je moguća godišnja zarada u dolarima s bonusima i dodacima)

Leo Messi (Inter Miami) 12 milijuna USD (20.4*)

Lorenzo Insigne (Toronto) 7.5 (15.4)

Xherdan Shaqiri (Chicago Fire) 7.3 (8.1)

Chicharito (LA Galaxy) 6 (7.4)

Federico Bernardeschi (Toronto) 3.1 (6.2)

Najplaćeniji Hrvati:

Damir Kreilach (RSL) 1.6 (1.6)

Dario Župarić (Portland Timbers) 0.73 (0.93)

Stipe Biuk (Los Angeles FC) 0.65 (0.65)

Kristijan Kahlina (Charlotte FC) 0.5 (0.52)

Kreilach je kapetan Real Salt Lakea, a uskoro će (veljača 2024.) proslaviti svoju šestu godišnjicu u klubu. Mnogi ga već sada smatraju legendom kluba, a kakav status uživa vidi se po tome što jedan kut stadiona nosi njegovo ime (Damir corner). Dario Župarić je siječnju 2020. preselio u Portland iz Rijeke za 800 tisuća eura. U svojoj prvoj sezoni u klubu osvojio je 'MLS is back', a dosad je u dresu Šumara upisao 125 nastupa.

Kristijan Kahlina je trenutno jedini hrvatski vratara u MLS-u. On će u siječnju sljedeće godine proslaviti drugu obljetnicu otkako je preselio 'preko bare'. Biuk je pak prije nešto manje od godinu dana otišao iz Hajduka u LAFC za 6.5 milijuna eura, što je trenutno 24. najveći ulazni transfer u povijesti lige. Aktualni hrvatski U21 reprezentativac je ove sezone u dresu novog kluba skupio 43 nastupa, tri pogotka i jednu asistenciju u svim natjecanjima.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

MLSLionel MessiStipe BiukDamir KreilachKristijan KahlinaDario Župarić

Ostale Vijesti