REUTERS/Siphiwe Sibeko
REUTERS/Siphiwe Sibeko

Poznat prvi četvrtfinalist Afričkog kupa nacija

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 27.01.24. | 20:49

Angola opravdala ulogu favorita.

Nogometaši Angole prvi su četvrtfinalisti afričkog prvenstva u Obali Bjelokosti, a Angolci su u osmini finala pobijedili Namibiju s 3-0.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U 21 sat na rasporedu je druga utakmica osmine finala u kojoj će snage odmjeriti Nigerija i Kamerun, a pobjednik tog susreta će u četvrtfinalu igrati protiv Angole.

U Bouakeu su igrali Angola i Namibija, no Angolci su već u 17. minuti bili bez vratara Neblua koji je nakon pogreške svoje obrane rukom intervenirao izvan šesnaesterca, spriječio pogodak Namibijaca i dobio crveni karton.Unatoč brojčanom zaostatku, Angola, koja je bila puno učinkovitija u inače izjednačenoj utakmici, povela je u 38. minuti kada je Gelson Dala pogodio iz blizine, a u 41. minuti Namibijci su ostali sa samo desetoricom na terenu kada drugi žuti Lubeni Haukongo dobio je karton.Dala, koji igra u katarskoj ligi, odmah je glavom udvostručio vodstvo Angole. Za oba pogotka asistirao je Fredy Ribeiro, koji igra u turskom drugoligašu Eyüpsporu. U 66. minuti Mabululu je prekrasnim udarcem iskosa potvrdio prolaz Angole.

U nedjelju će se u osmini finala igrati Ekvatorska Gvineja - Gvineja i Egipat - DR Kongo, u ponedjeljak Zelenortski otoci - Mauritanija i Senegal - Obala Bjelokosti, a u utorak Mali - Burkina Faso i Maroko - Južnoafrička Republika.

Naslov prvaka brani Senegal.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

Afrički kup nacija

Ostale Vijesti