REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

Povratak Gvardiolu ili kući? Barca započela pregovore oko kupnje Olma, održan prvi sastanak

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 19.04.24. | 21:56

Iako se pričalo o mogućem ponovnom spajanju njega i Gvardiola u Cityju, čini se da će Dani ipak ići kući

Barcelona je započela operaciju povratka Danija Olma kući, u Kataloniju, kao jednim od pojačanja u ljetnom prijelaznom roku. Klub je vrlo ozbiljan po tom pitanju, tvrde španjolski mediji.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dapače, njegovi agenti i otac su se navodno u srijedu susreli s Decom i razgovarali o realizaciji transfera. Agenti već znaju da je Olmo jasan cilj za ljeto i da je Barçin cilj pristupiti potpisu prije Eura ako je moguće.

Nekadašnji dinamovac ima otpusnu klauzulu od 60 milijuna eura koju RB Leipzig neće htjeti smanjiti, ali će Barca, ako ju već ne bude mogla srušiti, pokušati dogovoriti mogućnost plaćanja u ratama.

Za Barçu bi povratak Danija bio dodatak luksuznom izgledu za sljedeću sezonu, neovisno o ostanku Xavija Hernándeza ili ne. Nogometaš s 25 godina bio je sedam godina u nižim uzrastima Barcelone prije nego što je 2014. stigao u zagrebački Dinamo, iz kojeg je 2020. napravio skok do Bundeslige. Nakon četiri godine u Leipzigu, svi očekuju da će Dani ovo ljeto odabrati neki novi izazov. Sada je samo pitanje hoće li se odlučiti za povratak doma ili za nekog drugog udvarača.

Naime, Manchester City ga također prati već nekoliko mjeseci, a prije mogućeg odlaska Bernarda Silve na ljeto, igrač Leipziga bio bi jedan od favorita Pepa Guardiole za pojačanje centra terena. (eg)



Tagovi

BarcelonaDani OlmoLeipzigRB LeipzigGermanijak transferinogometni transferitransferi uživo

Ostale Vijesti