Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Poslastica pred Euro: Vatreni dogovorili generalku protiv 7. momčadi svijeta

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 29.12.23. | 08:41

Dvoboj bi se trebao igrati 9. lipnja

Nakon što je Hrvatski nogometni savez jučer objavio da će 3. lipnja na Rujevici igrati pripremnu utakmicu za Euro protiv Sjeverne Makedonije, danas je osvanulo ime protivnika koji će u posljednjoj provjeri testirati snagu Vatrenih pred nastup u Njemačkoj.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Kako doznaju Sportske novosti, Hrvatska će igrati protiv Portugala, sedme momčadi s FIFA ljestvice!

Bit će to dvoboj top 10 reprezentacija, s obzirom na to da izabranici Zlatka Dalića zaključuju popis najuspješnijih sastava svijeta.

Bit će to dvoboj protiv jedne od rijetkih velikih reprezentacija koje Hrvatska još uvijek nije uspjela pobijediti. Naime, u sedam međusobnih ogleda, Vatreni imaju samo jedan remi i čak šest poraza, uključujući i dva bolna nokauta na Europskim prvenstvima. Prvi je stigao 1996. u grupnoj fazi, kada smo poraženi 3-0, dok je drugi bio izuzetno bolan jer smo pali tek u završnici drugog produžetka osmine finala 2016. godine. Portugalci su tada iskoristili jackpot te se preko Poljske u četvrtfinalu i Walesa u finalu probili o finala, u kojem su osvojili naslov protiv Francuske.

Pored toga, Hrvatska je od Portugalaca dva puta izgubila u Ligi nacija, kao i još toliko puta u prijateljskim utakmicama. Jedini puta poraz smo uspjeli izbjeći 2018. godine u prijateljskoj utakmici. Nadamo se da je sada stigao red na barem djelomičnu naplatu dugova, a pozitivan rezultat protiv Portugala bio bi sjajan poticaj uoči otvaranja Europskog prvenstva 15. lipnja protiv Španjolske. Cristiano Ronaldo i društvo kontinentalnu smotru otvaraju tek 18. lipnja protiv Češke. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaEuro 2024Europsko prvenstvo u nogometu 2024Portugalska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti