Pošast se nastavlja: Odgođena prva utakmica Europske lige, još praznih tribina u Ligi prvaka i EL

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 10.03.20. | 09:26

Situacija ne izgleda obećavajuće...

Pošast koronavirusa nažalost se nastavlja i njegovo širenje nikako da se zaustavi.

Talijani su odlučili obustaviti sva natjecanja do 3. travnja, pa takoi utakmice Serie A, a čini se kako bi ubrzo sličnim stopama mogle krenuti i druge države. Što se tiče europskih utakmica, do sada nije odgođena niti jedna utakmica, ali čini se kako se i to mijenja.

Već je ranije odlučeno da će se utakmice Paris Saint-Germaina i Borussije Dortmund u Parizu igrati pred praznim tribinama, kao i večerašnji ogled Valencije i Atalante na Mestalli. U tom smjeru idu i ogledi Barcelone i Napolija te prema najnovijim informacijama i Bayerna i Chelseaja u Munchenu. Također, Bavarci bi i svoj okršaj s Eintrachtom u Bundesligi trebali odigrati pred praznim tribinama nadolazećeg vikenda.

 

 

Međutim, jučer je stigla vijest o otkazivanju, odnosno odgodi utakmice Europske lige koja se trebala odigrati između Basela i Eintrachta. Švicarska policija nije dala zeleno svjetlo za održavanje utakmice 19. ožujka na St.Jakob-Parku.

Naime, policija tvrdi da su ponukani prijašnjim iskustvima primorani u potpunosti odgoditi utakmicu jer su se u ranijim slučajevima utakmica „iza zatvorenih vrata“ događalo da gostujući navijači dođu u grad. U ovom trenutku Basel ne može trenutnim medicinskim kapacitetima osigurati takvo događanje, tvrdi Kanton Basel-Stadt.

 

 

Druge utakmice u Europskoj ligi zasad još nisu odgođene, a poznato je samo da će se susret Seville i Rome igrati pred praznim tribinama, kao i onaj između Olympiacosa i Wolverhamptona.

 

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

FC BaselOlympiacoskoronavirus

Ostale Vijesti