U 42. godini ponovo oblači kopačke: Klub iz San Marina za Europu se pojačao legendom Rome!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 23.06.15. | 19:50

Dobar PR potez kluba iz San Marina...

San Marino, najslabija nogometna zemlja u Europi, ove sezone u UEFA-inim natjecanjima imat će tri predstavnika. Jedan od njih, La Fiorita, odmah po ždrijebu najavio je dolazak zvučnog pojačanja. Doduše, po nekadašnjim referencama, jer čovjek kojeg planiraju dovesti ozbiljni nogomet nije igrao šest godina!

Damiano Tommasi, legendarni veznjak Rome i bivši talijanski reprezentativac, u 42. godini života ponovo će obući kopačke kako bi pomogao La Fioriti u 1. pretkolu Europske lige protiv Vaduza. Bogatu karijeru Tommasi je zaključio 2009. godine u Kini, a nakon toga dvije sezone povremeno je nastupao za talijanskog niželigaša Sant'Anna d'Alfaedo, zajedno s dvojicom braće. Od 2011. nekoć vrijedni igrač sredine terena obnaša funkciju predsjednika Talijanskog nogometnog sindikata, a povratak na travnjake ga veseli:

„Bit će to sjajna prilika mojim klincima da me vide kako igram. U treningu sam, ali bit će ovo pravi izazov. Nadam se da ću biti spreman za dvije utakmice“, poručio je Tommasi.

U karijeri je nastupao za Veronu, Levante, QPR i kineskiTianjin Teda, ali pamti ga se po desetljeću provedenom u dresu Rome, s kojom je 2001. godine osvojio Scudetto. Usprkos njegovom angažmanu, La Fiorita će svejedno biti autsajder. Njihov suparnik Vaduz u Europskoj ligi predstavlja Lihtenštajn, no riječ je o profesionalnom klubu koji se zapravo natječe u elitnom švicarskom nogometnom rangu.

Inače, ovo nije prvi puta da klubovi iz San Marina posežu za nogometnim veteranima. U ljeto 2007. Murata je za pretkola Lige prvaka angažirala tada 45-godišnjeg Aldaira, također legendu Rome i člana šampionske generacije 2000/01. On im ipak nije bio od prevelike pomoći protiv finskog Tampere Uniteda (1:2, 0:2), kao ni godinu dana kasnije protiv Göteborga (0:5, 0:4). Zanimljivo, Brazilac je nastupao samo u domaćim utakmicama.

(Foto: Action Images)


Tagovi

La FioritaDamiano TommasiRomaVaduzEuropska ligaAldair

Ostale Vijesti