Germania Sport
Germania Sport

Počinje najčudniji Euro do sad: Italija je favorit, no Turske se treba paziti

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 11.06.21. | 08:22

Utakmica počinje u 21 sat.

Večeras u 21 sat, na Olimpijskom stadionu u Rimu počinje 16. izdanje Europskog prvenstva. Službeni domaćin Turska zaigrat će protiv objektivnog domaćina Italije.

Ovaj Euro bit će najčudniji u povijesti iz nekoliko razloga. Oni najvažniji su činjenica da se igra u 11 gradova u jeku pandemije nezapamćene za 21. stoljeće, samim time s limitiranim brojem gledatelja. I, da, službeni naziv Europskog prvenstva koje se igra 2021. je Euro 2020...

Na stranu čuđenje, okrenimo se mi otvaranju natjecanja na slavnom Olimpicu. Italija protiv Turske. Ili Turska protiv Italije, ako je suditi po službenom redoslijedu. Talijani su dakako favoriti ove grupe. Iako Azzuri nemaju na papiru jaka imena kao u 90-tima ili prvom desetljeću 21. stoljeća, i dalje su jaki, a ono što je u ovom trenutku najbitnije, pod Robertom Mancinijem igraju odlično.

Kvalifikacije su završili s maksimalnih 30 bodova i gol razlikom +33, potom su prošli grupu Lige nacija te su otvorili kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo sa sve tri pobjede. Italija je slavila u posljednjih osam utakmica s gol razlikom 25:0. A kada su zadnji puta izgubili? U drugom kolu one prve Lige nacija, 10. rujna 2018. U psljednje tri godine Talijani imaju omjer 22 pobjede, pet remija i - nula poraza.

Italija je spoj mladosti i iskustva, prva violina u napadu im je sjajni Ciro Imobile, a obranom koordiniraju veterani Chiellini i Bonucci. S druge strane, u vezi se jako puno očekuje od mladih veznjaka Manuela Locatellija i Nicola Barelle.

A Turska? Oni su jedan od pritajenih favorita natjecanja. Momčad im je, kao kod Italije, spoj mladosti i iskustva. "Brončani" izbornik Senol Gunes najviše nade ipak polaže u iskusne Buruka Yilmaza i Hakana Cahanoglua, a tu su i dva odlična braniča Demiral iz Juventusa i Soyuncu iz Leicestera.

Turci se, kao i Talijani, nalaze u odličnoj formi. U kvalifikacijama za Euro osvojili su četiri boda protiv Francuske, zatim su otvorili kvalifikacije za Svjetsko s 4:2 pobjedom nad Nizozemksom i 3:0 gostujućom pobjedom nad Norveškom. No, zatim su remizirali s Latvijom na domaćem terenu 3:3 te su potvrdili da su Turci momčad koja može dobiti svakoga, ali i kiksati protiv svakoga.

Sama činjenica da su u posljednjih sedam službenih utakmica ostvarili gol-razliku 16:12, a u međuvremenu su remizirali s Hrvatskom i Njemačkom 3:3, dovoljno govori o "run'n'gun' nogometu aktualne turske reprezentacije.

Ipak, prema Germania Sport kladionici, Italija je veliki favorit. Igra na domaćem terenu, nalazi se u odličnoj formi i stoga je tečaj na domaćine 1.55, a na Tursku 7.00. Zanimljivo, iako obje momčadi postižu jako puno golova, tečaj da oba tima neće dati gol je manje (1.59) nego da će obje reprezentacije zabiti (2.20). Možda je to zbog činjenice da Talijani osam utakmica nisu primili gol...



Tagovi

ItalijaTurskaTalijanska nogometna reprezentacijaTurska nogometna reprezentacijaEUROEuro 2020Euro 2021europsko prvenstvo u nogometuEuropsko prvenstvo u nogometu 2020Germania Sport kladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti