Pochettino stao u obranu Allija i poručio: Moramo ovo što prije zaboraviti

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 24.02.17. | 09:40

Mauricio Pochettino je stao u obranu svog Delea Allija, nakon 'krvničkog' starta zbog kojeg je Tottenham ostao s igračem manje i na kraju ispao iz Europske lige.

Uzvratna utakmica 1/16 finala Europske lige između Tottenhama i Genta našeg vratara Lovre Kalinića na Wembleyju završila je 2:2, čime je belgijska momčad izborila prolaz u osminu finala i izbacila 'Spurse' iz ovog natjecanja.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/wMpPyOz8qw4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

VIDEO: Borussia u furioznih 16 minuta nadoknadila veliki zaostatak u Firenzi, Lovre Kalinić prošao Tottenham!

Ključan trenutak utakmice dogodio se u 40. minuti kada je pri rezultatu 1:1 Dele Alli dobio izravni cvrnei karton zbog grubog prekršaja nad Brechtom Dejaegereom.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/3LLOpxPIhQE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

U njegovu obranu stao je nakon utakmice menadžer Tottenhama Mauricio Pochettino.

Razočaran je i tužan. To se događa u nogometu. Zna da je pogriješio. Samo je godinu i pol u Tottenhamu i Premiershipu, a sve što je postigao u vrlo kratkom razdoblju je zato što je poseban igrač i momak. Ima nevjerojatnu osobnost i karakter te je zbog toga odličan igrač. Vrlo je strastven kada igra. Sada mu treba podrška jer je u svlačionici bio jako razočaran i tužan“.

Tottenham je ove sezone upisao jednu pobjedu u Ligi prvaka i ostao bez slavlja u Europskoj ligi, a Pochettino je priznao kako su problemi u Europi pokazali da momčad treba napredovati.

Vrijeme je za klub i igrače da se poboljšaju. Važno je da uvijek igramo europska natjecanja. Razočarani smo, ali dobro je za nas što ćemo sve analizirati i pokušati promijeniti neke stvari kako bi se poboljšali sljedeće sezone i postali bolja momčad“.

Tottenham u nedjelju igra protiv Stokea u Premiershipu u kojem love kvalifikacije za Ligu prvaka.

Ključno je da se fizički i psihički oporavimo. U nedjelju ću odabrati igrače koji će biti svježi i spremni za borbu“.

Pochettino poručuje kako što prije moraju okrenuti novu stranicu.

Moramo zaboraviti Europsku ligu i pokušati se koncentrirati na nedjelju. Nije vrijeme za plakanje, već za korak naprijed i početi s pripremama za susret protiv Stokea“, poručio je menadžer Tottenhama.

 (Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Mauricio PochettinoDele Alli

Ostale Vijesti