REUTERS/Tony Obrien
REUTERS/Tony Obrien

Pochettino i Postecoglu frustrirani: “Htjeli smo da tehnologija stigne i sada se ne možemo žaliti” (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 07.11.23. | 09:23

Utakmica Tottenham – Chelsea trajala je preko dva sata

Ne stišavaju se reakcije na KalVAR-iju, jednu od najneobičniji utakmica u povijesti nogometa, otkako je uvedena VAR tehnologija dakako, pa neka se dogodila “tamo gdje je sve počelo”, u Engleskoj.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ukupno 21 minuta nadoknade vremena (12+9), poništeni pogoci, crveni kartoni, mijenjanje odluka sudaca na terenu, nitko se ne sjeća da je napadač Chelseaja Nicolas Jackson postigao hat-trick za prvi poraz Tottenhama ove sezone.

Trener Arsenala Mikel Arteta nazvao je u subotu pobjednički pogodak Newcastlea protiv njegove momčadi nakon tri provjere VAR-a "sramotom", a klub je objavio priopćenje pozivajući na "hitno rješavanje standarda suđenja".

“Odluke su odluke: ili ih prihvatiš ili ne”, rekao je trener Spursa Ange Postecoglou za Sky Sports nakon poraza od londonskih Plavih u ponedjeljak navečer.

“Nešto od toga smo sami nanijeli [ali] ako ćemo izlaziti i žaliti se na loše odluke svaki tjedan, ono što će se dogoditi je ono što se dogodilo danas: forenzička studija svake odluke”.

Australac je bez zadrške kazao što misli.

“Mislim da je to način na koji bi se nogomet trebao razvijati. Ne sviđa mi se to - mogao bih biti usamljen glas jer mi je rečeno da je to put naprijed. S intervencijom VAR-a činilo mi se kao puno stajanja. U jednom trenutku moramo prihvatiti odluku suca. Ova stalna erozija autoriteta sudaca dovest će do toga da oni neće imati nikakav autoritet ili će se smanjiti, a mi ćemo biti pod kontrolom nekoga tko je udaljen nekoliko kilometara i gleda TV ekran.”

Kada su ga kasnije na konferenciji za novinare upitali je li tijekom svoje trenerske karijere bio uključen u neku luđu utakmicu, Australac je rekao:

“Ne, ali mislim da će to postati norma. To je kamo ova igra ide.”

Bila je ovo je bila važna pobjeda za trenera Chelseaja koji je imao razumijevanja za Postecogloua kada su mu predočene njegove izjave o VAR-u.

“Obojica smo frustrirani”, rekao je Mauricio Pochettino.

“OK, jedna momčad je pobijedila, druga izgubila. Htjeli smo da tehnologija stigne i sada se ne možemo žaliti. Kad sam prvi put došao ovamo, rekao sam da se ne slažem s VAR-om, ali sada ga podržavam. Moramo pronaći pravi način korištenja”, kazao je Argentinac.

“Danas smo igrali 110 ili 120 minuta. Ne znam je li sada 1 ili 2 sata ujutro! To je nogomet za koji smo se sami zalagali. Ne znam puno trenera koji su to htjeli kad je došao VAR. Ne govorim o Arteti, eh... Ravnotežu je stvarno teško postići, ali svi moramo pomoći jedni drugima da poboljšamo nogomet.”

Osvrćući se na svoj povratak na Tottenhamov stadion, bivši trener Spursa je rekao:

“Sada se osjećam puno bolje nakon što sam poslije četiri godine dobio priliku vratiti se i pozdraviti sve osoblje i ljude kojima nisam imao priliku reći zbogom”, kazao je Pochettino.

Pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arenasport).



Tagovi

Ange PostecoglouMauricio PochettinoPremier ligaTottenhamChelseaVAR

Ostale Vijesti