Nikola Šafarić. Foto: NK Varaždin
Nikola Šafarić. Foto: NK Varaždin

Počele pripreme Varaždina, klub raskinuo ugovor s dvojicom igrača, a Šafarić poručio: “Iz Dinama još ništa konkretno”

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 03.01.24. | 11:34

Varaždinci na startu proljeća dočekuju Slaven Belupo 26. siječnja

Nogometaši Varaždina počeli su pripreme za proljetni dio sezone u kojem ciljaju barem ponavljanje lanjskog šestog mjesta.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Sportskom direktoru i treneru Varaždina Nikoli Šafariću na prvi se trening odazvalo 27 igrača.

“Do ponedjeljka ćemo se kompletirati, a krećemo ozbiljno s radom od prvog dana. Ima puno promjena u momčadi i bit će sigurno još puno promjena do prve utakmice u nastavku sezone sa Slaven Belupom. Malo ćemo osvježiti momčad, s nekim smo se igračima rastali, s nekima pregovaramo da dođu, a s nekima ćemo obnoviti ugovore, tako da je jako puno posla pred nama. Teško je reći kako će izgledati prvi susret u nastavku sezone jer vidjet ćemo kako će momčad izgledati za tri i pol tjedna. Puno je nepoznanica, ali znamo što želimo. Završetak jesenskog dijela prvenstva bio nam je putokaz na kojem se želimo nadograditi i kako dalje želimo izgledati”, rekao je uvodno sportski direktor i trener momčadi Nikola Šafarić.

Dotaknuo se i aktualnog stanja u svlačionici.

“Brodić se priključio pripremama Dinama, s Bručićom i Caponeom smo sporazumno raskinuli ugovore, dok je Pellumbi trenutno odsutan jer je na liječničkom pregledu u klubu u kojem bi želio nastaviti karijeru i kroz dva-tri dana ćemo znati je li sve u redu. Za sada nema dolazaka, ali pregovaramo s nekoliko igrača koje bi htjeli angažirati, no ne volim iskakati s imenima tako dugo dok nije sto posto sigurno da će nam netko doći u klub”.

Foto: NK VaraždinFoto: NK Varaždin

Govorio je i o planu priprema.

“Na svom stadionu trenirat ćemo do 10. siječnja, nakon čega će se otputovati na desetodnevne pripreme u Medulinu, gdje će sudjelovati na turniru s Istrom 1961, Goricom i Radničkim, a generalka će biti ovisno o plasmanu. Prvu utakmicu u nastavku prvenstva igrat ćemo u petak, 26. siječnja, sa Slaven Belupom na našem terenu, vremena je jako malo, ali igrači su imali aktivan odmor za kojeg vjerujem da su profesionalno odradili i da jedva čekaju da počnemo s radom i da nastavimo gdje smo stali”.

U nacionalnim medijima se moglo pročitati da bi umjesto Brodića možda netko od igrača Dinama mogao doći na posudbu u Varaždin, a spominjalo se i ime Josipa Drmića, koji nije u kombinacijama trenera Modrih Sergeja Jakirovića.

“Puno se toga pisalo, no do nas nije došlo iz Dinama ništa konkretno, tako da nema potrebe komentirati”, poručio je Šafarić. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

NK VaraždinNikola ŠafarićHrvatska nogometna ligaZimski prijelazni rok 2024.pripremeJosip DrmićFran BrodićJorgo PellumbiKarlo BručićAndrea Capone

Ostale Vijesti