Počela zimska tržnica: Prvog dana prijelaznog roka potrošeno više od 40 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 02.01.15. | 10:38

Prvim danom 2015. godine otvoren je i zimski prijelazni rok, a već prvog dana potrošeno je više od 40 milijuna eura.

Jučer su mahom i službeno završeni transferi koji su dogovoreni ranije, pa je tako novi član dortmundske Borussije postao slovenski veznjak Kevin Kampl. On je u Kloppovu momčad došao iz Red Bulla, a Transfermarkt je objavio kako je austrijski klub na ime odštete dobio 12 milijuna eura.

Dvostruko više platila je Valencia Benfici za 28-godišnjeg argentinskog veznjaka Enza Péreza. On je u portugalski klub došao 2011. iz Estudiantesa, a 'Šišmišima' bi trebao pomoći u borbi za sam vrh Primere. Pérez je skupio i 15 nastupa za reprezentaciju Argentine.

Brazilski defenzivac Geromel i službeno je postao član Gremija. On je u brazilskom klubu proveo već cijelu godinu na posudbi iz Kölna, a sada je Gremio za 4 milijuna eura otkupio njegov ugovor.

U Belgiju se vratio nekadašnji belgijski reprezentativac Maarten Martens, doduše trenutno samo u vidu posudbe Cercle Bruggeu iz PAOK-a, a Werder je u svoje redove doveo mladog njemačkog reprezentativca Levina Öztunalija.

Eibar je svoje redove pojačao Borjom koji se u Španjolsku vratio nakon epizode u indijskom Atléticu Kolkata, Arsenal Tula je angažirao Anrija Khagusha iz BATE Borisova, Dirc Marcellis je prešao iz AZ-a u NAC Bredu, a Guingamp je angažirao Yannisa Salibura iz Clermont Foota. U svim tim transferima nije poznata odšteta ili su igrači prešli besplatno.

Transferi 1. siječnja s poznatim odštetama (podaci preuzeti s Transfermarkta):

Enzo Pérez – iz Benfice u Valenciju (25 milijuna eura)
Kevin Kampl – iz Red Bulla u Borussiu Dortmund (12 milijuna eura)
Geromel – iz Kölna u Grêmio (4 milijuna eura)
Maarten Martens – iz PAOK-a u Cercle Brugge (300 tisuća eura)
Levin Öztunali – iz Bayera u Werder (200 tisuća eura)

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

prijelazni rokEnzo PerezKevin Kampl

Ostale Vijesti