Plemenito iskoristili nevolju: Navijači ih njima gađali, a klubovi potom donirali teniske loptice!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 21.02.24. | 17:24

Teniske loptice već nekoliko tjedana lete terenima Bundeslige. Sada su prva dva bundesligaša otkrila što će s njima učiniti

Tjednima su navijači bacali teniske loptice na terene na stadionima dviju najboljih njemačkih liga u znak prosvjeda protiv planiranog uključivanja investitora u tamošnji nogomet.  Domaća utakmica Wolfsburga protiv Borussije Dortmund prošle je subote prekidana nekoliko puta zbog prosvjeda, a bilo ga je i na utakmicama protiv Hoffenheima Kölna.

Wolfsburg želi donirati teniske loptice bačene na travnjak VW Arene vrtićima. Glasnogovornik kluba potvrdio je to za Wolfsburger Nachrichten, a o tome je prvi izvijestio Bild. Trenutno je u tijeku uviđaj potreba u nadležnim objektima. Time upravlja odjel “Corporate Social Responsibility” koji se brine o korporativnoj odgovornosti u klubu Bundeslige.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bochum također želi donirati loptice. Kako je u srijedu potvrđeno iz kluba, teniske loptice će ići u školu u Bochumu te u vlastiti klupski projekt "Plavo-bijeli prostor kretanja", kojim se želi pridonijeti sportskoj aktivaciji djece. Loptice koje više nisu bile za korištenje propisno su zbrinute.

Branič Maximilian Wittek je nakon bačenih loptica na teren je rekao: "Strastven sam glede igranja padela i tenisa, tako da mi stvarno mogu koristiti jedna ili dvije loptice."

Osim teniskih loptica, na travnjak u Wolfsburgu i Bochumu bacani su i čokoladni novčići te druge loptice.. (g)




Tagovi

BundesligaWolfsburg

Ostale Vijesti