REUTERS/Leon Kuegeler
REUTERS/Leon Kuegeler

Ukleti Harry

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 20.02.24. | 16:27

Je li kapetan Tri Lava zaista ‘tottenhamizirao’ bavarskog giganta?

Nakon 14 godina u Tottenhamu, Harry Kane je u ljeto 2023., u transferu vrijednom 100 milijuna eura, svoje talente odlučio odnijeti u Bayern. Mnoge je iznenadila takva odluka kapetana Tri Lava, ipak je imao priliku postati najbolji strijelac u povijesti Premier lige, baš kao što su za njega i veće iznose bili spremni platiti oba kluba iz Manchestera te gradski rival sa Stamford Bridgea. Praktički je mogao birati gdje će, a na kraju se odlučio za Bayern. Više je razloga zašto je u konačnici preselio u München, ali svakako je jedan od najvećih činjenica da će postati član momčadi koja je ‘pretplaćena’ na trofeje. Samo, postoji jedan problem – pretplata je, očito, za sezonu 23./24. istekla…

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Budući da je Bayern trenutno osam bodova iza ove sezone fenomenalnog Bayera, mnogi su uvjerenja kako se s naslovom prvaka Njemačke već sada mogu pozdraviti. Takvom razmišljanju velike većine navijača kumovala su posljednja dva prvenstvena poraza – prvi protiv Bayera (0-3), a onda i onaj koji se dogodio prije nekoliko dana od Bochuma (2-3). Nakon tog posljednjeg posrtaja, novinari Sky Sportsa i Fabrizio Romano cijelu su noć ostali budni, čekala se vijest o smjeni Tuchela, ali on je ipak preživio. Barem do nekog sljedećeg kiksa…

Za one koji su to zaboravili, valjalo bi podsjetiti kako je Bayern u drugom kolu DFB-Pokala na nevjerojatan način ispao od trećeligaša 1.FC Saarbrückena koji je do pobjede došao u 90+6.minuti, dok su u prvoj utakmici nokaut faze Lige prvaka upisali minimalan poraz od Lazija na Olimpicu. Dakle, kad bi Biancocelesti uspjeli ostvariti pozitivan rezultat i u uzvratu na Allianz Areni (5. ožujka), tada bi postalo potpuno jasno kako će Bayern ove sezone ostati bez trofeja.

Engleski mediji provociraju kapetana Tri lava i pišu da je on ‘tottenhamizirao’ Bayern budući da Spursi na prvenstvo čekaju 63 godine, dok su posljednji trofej (Liga kup) osvojili prije 16 godina. Harry Kane sa ‘svojim’ klubom nije uspio osvojiti nijedan trofej, a iako je vjerovao kako će u Bayernu imati lakši put do slavlja, ispostavilo se kako to baš i nije slučaj.

Treba biti pošten i kazati kako Kane sigurno nije problem Bayerna ove sezone. Otkako je stigao u München, Kane je skupio 29 pogodaka i osam asistencija u 30 nastupa u svim natjecanjima. Zanimljivu statistiku izvukao je TM koji ističe kako ne postoji igrač u povijesti Liga petice koji je zabio više pogodaka od Kanea, a da nije osvojio nijedan trofej. Kane je dosad u karijeri postigao 238 ligaških pogodaka, ali nijednom na kraju sezone nije podigao trofej. Iza njega su ostali legenda Udinesea Antonio Di Natale (209 pogotka) te Monacov topnik Wissam Ben Yedder (194 pogotka).

Inače, Bayern je posljednji put bez ijednog trofeja ostao u sezoni 11./12., a ta će sezona zauvijek ostati bolna rana za sve navijače. Bavarci su bili drugi u prvenstvu, dok su DFB-Pokalu i Ligi prvaka zapeli u finalu. Tada su boje Bavaraca branili Ivica Olić i Danijel Pranjić, no na kraju sezone obojica su napustili klub.



Tagovi

Harry KaneBayernBundesligaDFB-PokalLiga prvaka

Ostale Vijesti