REUTERS/Jennifer Lorenzini
REUTERS/Jennifer Lorenzini

Pioli: „Sjajan Napoli slomili smo srcem, energijom i vjerom“

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 19.04.23. | 08:23

Trener Rossonera nije mogao sakriti svoju radost poslije slavlja u Napulju.

S dva puta po 1:0 Milan je potpuno zasluženo izborio plasman u polufinale Lige prvaka. Aktualni prvak Italije je svladao budućeg prvaka Italije, a posebno emotivan nakon pobjede je bio trener Stefano Pioli koji je nakon plasmana u četiri najbolje momčadi naprosto bio oduševljen.

„Dobro se sjećamo gdje je počelo naše europsko putovanje, protiv Rio Avea. Svi su mislili da smo autsajderi, ali mi imamo veliko srce, željeli smo ovo svime što smo imali i čestitam svojim dečkima. Čekaju nas još dva teška, uzbudljiva i sjajna okršaja od nas u Ligi prvaka. Napravili smo puno i ne želimo sada stati“, rekao je Stefano Pioli.

Milan je gigant, krema svjetskog nogometa, ali posljednji put su u polufinalu Lige prvaka bili – prije 16 godina!?

„Mislim da nam je ta mala prednost iz prvog ogleda u jednom smislu pomogla, a u drugom nas blokirala. Odlučili smo, s obzirom da je Osimen bio u momčadi, stati malo dublje i ne dopustiti mu prostor u kojem može biti opasan. Trebali smo biti bolji u drugom poluvremenu, ali mnogi od ovih igrača nikada nisu mislili da se mogu toliko približiti polufinalu Lige prvaka. Vidio sam veliku žrtvu svojih igrača, vjerovali smo jedni u druge i način na koji igrao nogomet, slomio veliki Napoli. Svladali smo ga srcem, energijom i vjerom“, dodao je emotivni trener Milana, da bi nakon njega riječ dobio neopjevani heroj i kapetan Calabrija koji je po izlasku sa stadiona Diego Armando Maradona morao pred zaštitarima pokazati sve što ima u džepovima jer je postojala mogućnost da je tamo ostao – Hviča!

Ponosan sam na ovu momčad zbog načina na koji smo odigrali ove dvije utakmice. Zbog duha požrtvovnosti i međusobnog pomaganja. Kada igrate ovakve utakmice, pobjeda nikada nije slučajnost. Snovi mogu biti izazovni, ali svatko može postići. Odmalena sam sanjao da ću igrati u Ligi prvaka, ali sada vjerujemo da možemo do kraja", dodao je kapetan Milana.



Tagovi

Stefano PioliMilanLiga prvaka

Ostale Vijesti