Reuters
Reuters

VIDEO Milan je Napolijev kriptonit: Giroud zabio za polufinale u utakmici s dva promašena penala

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 18.04.23. | 22:33

Iako je Milan ostao bez treće pobjede nad Napolijem u tekućoj sezoni, iako je primio prvi pogodak u trećem ovosezonskom dvoboju, Rossoneri za time neće mariti već će u miru pogledati sutrašnji dvoboj između Intera i Benfice i pričekati protivnika u polufinalu.

Napoli i Milan odigrali su vrlo dobru utakmicu na Diegu Armandu Maradoni u kojoj smo na kraju vidjeli dva pogotka (1:1) i dva obranjena jedanaesterca. Napoli je bio taj koji je imao posjed lopte, stalno bio u blizini kaznenog prostora gostiju, no, Napolitanci ove sezone jednostavno nemaju rješenja za igru Rossonera koji su u potpunosti neutralizirali dva najopasnija domaća napadača, Hviču Kvaracheliju, koji je promašio jedanaesterac, i Victora Osimhena koji je duboko u sudačkoj nadoknadi zabio za konačni rezultat.

Neki će reći da je Napoliju u ovom dvomeču falilo sreće, no ako ti se to ponovi u dvije utakmice u nizu, onda sreća možda i nije bila faktor. Na kraju, tri najbolje prilike u prvom dijelu imao je Milan.

Napoli je očekivano agresivnije i ofenzivnije otvorio susret, imali su Napolitanci praktički sve vrijeme loptu u svojim nogama, tri vezana kornera između kojih se ‘smjestio’ i slobodni udarac Marija Ruija. No, osim tog udarca portugalskog lijevog beka, Napolitanci nisu ozbiljnije zaprijetili Maignanu, a Milan je iz praktički prvog konkretnijeg prelaska centra dobio jedanaesterac.

Rossoneri su sjajno iskontrirali domaćine, Leao je ušao u kazneni prostor u kojem ga ruši Mario Rui. Loptu na kreč postavio je Olivier Giroud, no Alex Meret ga je ‘pročitao’ i skinuo mu udarac. Na semaforu se rezultat nije promijenio. Zanimljivo, Meret je postao prvi vratar koji je obranio jedanaesterac jednom igraču Milana nakon Jerzyja Dudeka koji je obranio udarac Andreja Ševčenka u onom ‘kultnom’ raspucavanju 2005.

Milan, kojeg u prvom dijelu prvog poluvremena nije bilo ‘nigdje’ ubrzo je ponovno imao veliku šansu. Giroud je promašio novog zicera. Odnosno, Meret je ponovno izašao kao pobjednik!

Nevjerojatno, ali u period od 31. do 33. minute Spalletti je morao napravio dvije zamjene! Prvo se ozlijedio Matteo Politano, a odmah i Mario Rui! U igru su ušli Hirving Lozano i Mathias Olivera na dijametralno suprotnoj strani terena.

U prvom dijelu dojam je bio da Milan, kada god prijeđe centar, nešto zakuha pred Napolijevim golom. A glavni kuhari Milanove momčadi uvijek su bili isti. Leao je krenuo u solo prodor sa svoje polovice, praktički se prošetao kroz obranu Napolija, kao da je riječ o nekakvom neobaveznom terminu na školskom igralištu, izbio sam ispred Mereta no umjesto udaraca odlučio se na dodavanje Giroudu koji ovaj puta ne promašuje. Treća sreća bila je dovoljna. Milan je poveo na Armandu Maradoni!

U četvrtoj minuti sudačke nadoknade danas prilično indisponirani Osimhen uspio je zabiti Maignanu, no golu je prethodilo igranje rukom te isti nije priznat.

Odmah na otvaranju nastavka vidjeli smo lijepi prodor i udarac Kvarachelije. Gruzijac je malo nedostajalo da zabije. Napoli je nastavio napadati, ali, kao i u prvom dijelu, prilično jalovo. Spallettijeva momčad stalno je kružila oko šesnaesterca gostiju, ali, jednostavno nije mogla probiti čvrsti Milanov blok.

Napoli nije mogao zabiti Milanu ni kada je dobio priliku iz kaznenog udarca. Di Lorenzo je probio desnu stranu, ubacio prizemni centaršut, a loptu je rukom u padu zaustavio Tomori. Kvarachelia je mogao pogođenim udarcem s bijele točke vratiti Napoli u igru, no ovaj put se ukazao Maignan, pročitao udarac gruzijske zvijezde i zadržao prednost Milana.

Maignan je imao još nekoliko odličnih obrana da bi u 93. puta pokleknuo. Zabio je do tada 'nevidljivi' Osimhen. Ipak, ostalo je premalo vremena da se Napoli u potpunosti vrati u utakmicu.

Golove s utakmice možete pogledati OVDJE.

Milan će u polufinalu igrati protiv boljega iz dvoboja Inter - Benfica (Inter je u Lisabonu slavio s 2:0), a Napoli se okreće nastavku Serie A u kojoj lovi prvu krunu nakon 1990.

Četvrtfinale Lige prvaka

Stadion: Diego Armando Maradona, Napulj; Suci: Szymon Marciniak, Pawel Sokolnicki, Tomasz Listkiewicz (Poljska), VAR: Tomasz Kwiatkowski, Broz Frankowski (Poljska)

Napoli – Milan 1:1

Strijelci: 0:1 Giroud (43., Leao), 1:1 Osimhen (90.+3., Raspadori)

Napoli (4-3-3): Meret - Di Lorenzo, Rrahmani (od 75. Ostigard), Juan Jesus, Rui (od 33. Olivera) - Ndombele (od 63. Elmas), Lobotka, Zielinski (od 75. Raspadori) – Politano (od 31. Lozano), Osimhen, Kvarachelija; Trener: Luciano Spalletti.

Milan (4-3-3): Maignan - Calabira, Kjaer, Tomori, T. Hernandez - Krunić, Tonali, Bennacer - Diaz (od 59. Messias), Giroud (od 68. Origi), Leao (od 84. Saelemaekers)

Žuti kartoni: Di Lorenzo 45.+7, 92. Olivera (Napoli) / T. Hernandez 45. Tonali Maignan 45.+6. (Milan)



Tagovi

MilanNapoliLiga prvakaOlivier Giroud

Ostale Vijesti