Pep se priprema na život bez Sanea, njegova glavna meta ovog ljeta dolazi s Jamajke

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 26.05.20. | 10:16

Španjolac zna što mu treba kako bi dogodine ugrozio Liverpool na vrhu Premier lige.

Sane je netko na koga je Pep već zaboravio, a to ni ne čudi budući da je praktički cijelu ovu sezonu proveo van zelenih travnjaka nakon što je teško ozlijedio ligamente koljena u prvoj službenoj utakmici sezone. Njegova zamjena trebao bi biti Leon Bailey, 22-godišnji krilni napadač Apotekara koji se već sada isprofilirao kao jedan od ponajboljih krilnih napadača u Bundesligi.

Baileyja krasi nevjerojtna brzina, a uz to posjeduje veoma dobre motoričke sposobnosti te se izvrsno snalazi u situacijama jedan na jedan. Upravo te odlike su nešto što ponajbolji trener svijeta naviše gotivi kod svojih krilnih napadača pa stoga ovi medijski natpisi itekako imaju smisla.

Nadalje, Bailey nije netko čiji bi transfer bio nerealno visok u odnosu na težinu situacije u kojoj se nalazi nogometno tržište. Njegova vrijednost, prema Transfermarktu, iznosi tek nešto manje od 30 milijuna eura, a Englezi pišu kako su Građani spremni taj iznos izjednačiti, ako ne čak i malo „pojačati“ u nadi da brzonogog krilnog napadača s Jamajke dovedu na Otok u narednih mjesec dana.

U sastavu Bayera ima nekoliko vanserijskih talenata kao što su Havertz, Tah, Diaby i Palacios, ali usprkos svim tim izvrsnim imenima momčad Petra Bosza daleko je od borbe za naslov prvaka budući da su Bayern, BVB i RB Leipzig ipak u ovom trenutku prejaki.

Iako su u sezoni 19./20. na ulazne transfere potrošili 96 milijuna eura, Apoteakri se nisu uspjeli umješati u borbu za vrh, a budući da je tržište teško pogođeno pojavom koronavirusa i prestankom svih nogometnih aktivnosti na dva i pol mjeseca, klub će navjerojatnije biti prisiljen prodavati kako bi njihov financijski status za sezonu koja se bliži kraju bio „obojan u zeleno“.

Dodajemo za kraj kako se od Građana ovog ljeta očekuje da nadomjesti odlazak dva prethodno spomenuta igrača s vrhunskim pojačanjima, a Bailey je jedan od njih.

Sane – Baily, zvuči dobro, realno i lako ostvarivo, a što će Pep zahtjevati od svoje uprave kako bi se ublažio odlazak ponajboljeg Španjolca u povijesti Premier lige, ostaje nam vidjeti u nedadnim tjednima...

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Pep GuardiolaLeon BaileyLeroy Sane

Ostale Vijesti