Pep i Klopp se složili: "Ovo je bila spektakularna utakmica"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 23.12.22. | 07:37

Dvoboj dvije ponajbolje momčadi današnjice bio je idealan uvod u povratak klupskog nogometa...

Klupski nogomet se vratio! I to ona na najvišoj razini. Sinoć je u sjajnoj utakmici s pet pogodaka Manchester City svladao Liverpool s 3:2 i prošao u četvrtfinale engleskog Liga kupa. Svega četiri dana nakon što su Argentina i Francuska odigrali možda i najuzbudljiviju utakmicu u povijesti svjetskih prvenstava, Manchester City i Liverpool dokazali su da se u Engleskoj igra možda i najuzbudljiviji nogomet današnjice.

Osim pet pogodaka, na utakmici smo vidjeli 25 udaraca, nekoliko sukoba među igračima... možemo reći da je dvoboj dvije ponajbolje momčadi današnjice bio idealan uvod u povratak klupskog nogometa...

"Utakmica je bila spektakularna", rekao je nakon poraza Jurgen Klopp. "Uvijek nam se događaju iste stvari. Manchester City možemo pobijediti samo kada igramo na najvišoj razini. Danas smo bili odlični, stvorili smo dosta šansi, ali nije bilo dovoljno. Jer City je odigrao fantastično. Ne mogu ništa zamjeriti momcima".

Pep Guardiola smatra isto:

"Liverpool i City zaslužuju respekt za ono što su napravili posljednjih godina. Jako je teško držati loptu protiv njih, nikada nisam igrao protiv momčadi s tako jakom strukturom. Ne treba im ništa da zabiju pogodak. Mogu te uništiti".

Jedan od najboljih igrača utakmice bio je Kevin De Bruyne, iza kojega je očajno Svjetsko prvenstvo. Protiv Liverpoola je letio terenom, na kraju je asistirao Haalandu za prvi pogodak Cityja i Akeu za treći.

"Važno je da je našao vatru unutar sebe. On je igrač koji mora biti malo uzrujan, to mu daje energiju da pokaže najbolje od sebe. Danas je imao to nešto u sebi što mu je govorilo da se želi boriti". (nr)


Tagovi

Manchester CityLiverpoolCarabao Cup

Ostale Vijesti