Reuters/Jason Cairnduff
Reuters/Jason Cairnduff

City izbacio Liverpool iz Liga kupa, Haaland zabio nakon 10 minuta, Akeov pogodak odlučio pitanje pobjednika

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 22.12.22. | 21:50

I jedni i drugi osminu finala Liga kupa igraju u poprilično promiješanim sastavima, ali je na kraju Pepova momčad izašla kao pobjednička

Manchester City plasirao se u četvrtfinale Liga kupa slavivši protiv Liverpoola rezultatom 3:2. Strijelci za Građane bili su Haaland (10.), Mahrez (47.) i Ake (58.), dok su za goste precizni bili Carvalho (20.) i Salah (58.).

Iako se nogometni svijet posljednjih mjesec dana najviše divio PSG-ovom dvojcu Messi – Mbappé, prema TM-u najskuplji igrač svijeta, Erling Braut Haaland, je naporno radio kako bi u nastavku sezone bio još ubitačniji. Norvežanin kao da je bio malo ‘ljubomoran’ što ga nije bilo na naslovinacama svjetskih medija posljednjih mjesec dana, a kako bi vratio stvari na ispravan kolosijek, u 1/8 finala Liga kupa protiv Liverpoola se u listu strijelaca upisao već nakon 10 minuta.

Pogodak Haalanda pogledajte OVDJE

Građani su prednost imali točno 10 minuta nakon čega je Carvalho vratio stvari na početak. Matip je pokrenuo napad, ubačaj s desne strane uputio je prekaljeni Milner, da bi onda brazilski veznjak slabašnim, ali preciznim udarcem, zabio za 1:1

Pogodak Carvalha pogledajte OVDJE

Nakon prvih 45 minuta rezultat je bio 1:1, da bismo onda u prvih 15 minuta nastavka vidjeli tri pogotka.

Prvo je domaćina u novo vodstvo doveo Mahrez u 47. minuti, da bi ni 60 sekundi kasnije Salah zabio za poravnanje.

Pogodak Mahreza pogledajte OVDJE

Pogodak Salaha pogledajte OVDJE

U 58. minuti smo vidjeli pogodak koji je riješio pitanje pobjednika. Ake je poentirao na dodavanje De Bruynea (koji je asistirao i za prvi pogodak) te na taj način posalo Građane u četvrtfinale Liga kupa.

Pogodak Akea pogledajte OVDJE

Do kraja utakmice su gosti imali dvije dobre prilike (Oxlade-Chamberlain, Nunez), da bi onda točku na i propustio staviti Foden u 85. minuti.

Podsjetimo, City je u 2. kolu Liga kupa svladao Chelsea, da bi sada bili bolji i od Liverpoola. Ako odu do kraja, nitko im neće moći reći da ovu 'kantu' nisu zaslužili.


Man.City - Liverpool 3:2

Strijelci: 1:0 Haaland (10., De Bruyne), 1:1 Carvalho (20., Milner), 2:1 Mahrez (57., Rodri), 2:2 Salah (58., Nunez), 3:2 Ake (58., De Bruyne)

Stadion: Etihad

Glavni sudac: David Coote

Žuti kartoni: Rodri (Man.City) Bajčetić, Fabinho, Keita (Liverpool)

Crveni kartoni: /

Man.City (4-3-3): Ortega – Lewis, Akanji (61. Stones), Laporte, Ake – De Bruyne, Rodri, Gündoğan – Mahrez, Haaland (73. Foden), Palmer (73. Grealish)

Liverpool (4-3-3): Kelleher – Milner, Matip, Gomez, Robertson – Thiago (70. Keita), Bajčetić(46. Fabinho), Elliott (57. Henderson) – Salah, Nunez, Carvalho (46. Oxlade Chamberlain)


Tagovi

Erling HaalandManchester CityLiverpoolLiga kup

Ostale Vijesti