REUTERS/Alessandro Garofalo
REUTERS/Alessandro Garofalo

Pakao doigravanja: 10 europskih reprezentacija u najtežem playoffu do sada

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 17.11.21. | 10:18

Doigravanje se igra od 24. do 29. ožujka 2022. godine.

Hrvatski nogometni savez i Zlatko Dalić trebali bi još jednom zahvaliti Fedoru Kudryashovu jer je skrenuo centaršut Borne Sose u vlastitu mrežu i osigurao Hrvatskoj direktni plasman na Svjetsko prvenstvo.

Jer, da je kojim slučajem dvoboj na Poljudu završio 0:0, Hrvatska bi morala u pakao najtežih dodatnih kvalifikacija do sada i u konkurenciji Portugala, Italije, Škotske, Švedske, Walesa, Turske, Poljske, Sjeverne Makedonije, Austrije i Češke biti jedna od tri reprezentacije koja će igrati Svjetsko prvenstvo.

Tih 12 reprezentacija bit će podijeljeno u tri turnira s četiri reprezentacije. Polufinala i finale se igraju na jednu utakmicu. Pobjednici svakog turnira izborit će Mundial.

Ovako su u ovoj paklenoj konkurenciji umjesto nas završili Rusi koji su zajedno s Portugalom, Škotskom, Italijom, Švedskom i Walesom u nositeljskom 'potu' i u polufinalu svojeg turnira bit će domaćini Turskoj, Poljskoj, Sjevernoj Makedoniji, Ukrajini, Austriji ili Češkoj. Potonje dvije reprezentacije u playoff nisu ušle kao drugoplasirane u kvalifikacijama već kao najbolje rangirane reprezentacije Lige nacija, a koje nisu izborile direktni plasman na Svjetsko prvenstvo ili završile druge u kvalifikacijskoj skupini.

Nakon polufinala tri turnira, koja se igraju na terenu nositelja, igra se finale između pobjednika polufinala, a domaćin će biti određen ždrijebom.

Ždrijeb dodatnih kvalifikacija održat će se 26. studenog u 17 sati u Zurichu. Jedine reprezentacije koje se ne mogu susresti u kvalifikacijama su Rusija i Ukrajina zbog političkih razloga.

Ostalih pravila u ždrijebu nema tako da se može kreirati i 'turnir smrti' u kojem će Portugal i Italija biti domaćini Poljskoj i Turskoj, a mogući je i najlakši turnir u kojem će Škotska i Wales biti domaćini Sjevernoj Makedoniji i Austriji.



Tagovi

ItalijaTalijanska nogometna reprezentacijaPortugalPortugalska nogometna reprezentacijaTurska nogometna reprezentacijaTurskaPoljskapoljska nogometna reprezentacijaRusijaRuska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti