Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

"Ovo je bila najbolja Hrvatska! A Petkovića ćemo sad još teže dovesti"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 15.06.23. | 09:45

Nismo ovako igrali ni na Svjetskom prvenstvu, a dok imamo taj trojac u sredini terena, ne brinem se za Hrvatsku. Takva tri igrača nema nitko!

Još jedna naša velika utakmica, još jedna u kojoj smo pokazali karakter i snagu. Čak bih rekao da je ovo najbolja predstava naše reprezentacije dugo, dugo, nismo ovako igrali niti na Svjetskom prvenstvu. Osim tih šest minuta nadoknade, kad smo se malo izgubili i primili pogodak, sve ostalo bilo je na visokoj razini. I u prvom poluvremenu, koje je bilo svojevrsno ispitivanje snaga, ali posebno u drugom i u produžecima, tada smo vidjeli kako je jaka ova Hrvatska, koliko smo moćni. Svaka čast svima, od izbornika i stožera do igrača, bilo je stvarno fenomenalno.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ništa ne može umanjiti veličinu naše pobjede pa niti činjenica da se Nizozemska pokazala baš onakvom kakvom smo je najavili, da to nije reprezentacija iz samog svjetskog i europskog vrha, nema danas tu klasu. Ako bismo nekako svrstavali reprezentacije po jačini, ako su Nizozemci u najvišem europskom onda su to negdje na sredini, dok smo mi trenutno među TOP 3 ili TOP 4. Teško mi je pronaći nekoga tko nije odigrao dobru utakmicu, bilo je, naravno, boljih i manje dobrih, ali svi su odradili sjajan posao. Gledam opet Modrića, s 38 godina odigrati takvih 120 minuta, to je nevjerojatno. No, ne samo on, Brozović je isto bio fantastičan i kad pogledate taj naš vezni red, naš trojac u sredini, oni su fenomenalni. Takva tri vezna igrača, tako jaka na lopti, ja doista mislim da to nema nijedna reprezentacija. Dok su oni zajedno na terenu, dok oni igraju, uopće se ne brinem za Hrvatsku. Jako je dobro odigrao Ivanušec, Pašalić isto, meni je i Perišić bio dobar na boku. Dalić je pred kraj utakmice izvadio Ivanušeca i ubacio Vlašića, ispalo je da smo primili gol, ali nije to bila nelogična zamjena, htio je s njim i Erlićem malo zatvoriti utakmicu kod 2-1, dogodio se taj gol. Međutim, onda smo opet u produžecima pokazali taj naš karakter, taj momčadski duh koji stalno naglašavam.

Što ću više reći o Bruni Petkoviću? Osim da sam svjestan da ćemo ga teško dovesti u Trabzonspor, nakon ovoga još teže. Znam njegove kvalitete i minuse, znam koliko Bruno može kad hoće, on je igrač za velike utakmice i kad pogledate koliko ih je već riješio ili odigrao na visokoj razini, onda vam je sve jasno. Sad je zabio gol s 20, 25 metara, što je za njega rijetkost, ne sjećam se da je zabio gol s takve udaljenosti, a ima jedan zanimljiv podatak, koji smo uvidjeli kad smo analizirali napadače, koje bismo mogli dovesti u Trabzon. Naime, Petković zabija daleko više od svih koje smo gledali, s obzirom koliko često puca prema golu! On ima udarac, tehnički odličan, ta lopta neugodno pada pred golmanom, ima takvu putanju i on, da češće puca, više bi i zabijao. Ali, on više voli podvaliti, dodati, driblati i onda ga često blokiraju.

Koga bih volio u finalu? Svejedno je kad smo mi ovakvi, kad igramo kao protiv Nizozemske, nikoga se ne trebamo bojati. Možda nam po tradiciji bolje odgovaraju Talijani, međutim, protiv ovakve Hrvatske nitko nije favorit. Imamo i još jednu prednost, dan više odmora od suparnika, u ovoj fazi sezone, u ovakvim utakmicama to može biti i presudno. Ta reprezentacija, koja će nam stajati nasuprot igrat će već za tri dana, a to je uvijek najgore. Prvu noć nakon utakmice ne spavaš i prođe ti dan, a tek drugi dan osjetiš umor i prazninu, a onda treći dan igraš novu utakmicu. Mi smo, bez obzira što smo igrali 120 minuta, tu u prednosti!



Tagovi

Nenad BjelicaBruno PetkovićFinal Four Lige nacija 2023Zlatko DalićHrvatska nogometna reprezentacijanizozemska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti