PHIL NOBLE - Action Images
PHIL NOBLE - Action Images
PHIL NOBLE - Action Images
PHIL NOBLE - Action Images

Ove sezone je skupio tek pet nastupa za Leicester, a sad je potpisao novi četverogodišnji ugovor

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 15.04.21. | 11:46

U Leicester je stigao iz Liverpoola za 14 milijuna eura.

Velški vratar Danny Ward potpisao je novi četverogodišnji ugovor s Leicesterom, objavili su iz kluba na društvenim mrežama.

27-godišnjak je u klub stigao iz Liverpoola prije tri godine za čak 14 milijuna eura, a Redsi su zadržali pravo na 20% od sljedeće prodaje. Iako je riječ o iznimno kvalitetnom vrataru, Ward je već treću sezonu zaredom rezerva Kasperu Schmeichelu koji će ovog ljeta proslaviti 10. godišnjicu otkako je postao član Lisica.

Sin legendarnog Petera skupio je čak 417 utakmica na golu Lisica, ali budući da će on ove godine proslaviti svoj 35. rođendan, logično je što se u klubu već sad rade dobre temelje s čovjekom koji je predviđen da bude njegov nasljednik.

Lisice su trenutno na trećem mjestu engleske Premier lige, a Brendan Rodgers već drugu godinu zaredom radi fantastičan posao. Iako je svima jasno da nema na raspolaganju sastav kao primjerice Jose Mourinho, Thomas Tuchel ili pak Jurgen Klopp. Leicester je u ove sezone u vrhu Premier lige. Više od pola sezone bio je lišen usluga lani fenomenalnog Perreire, sad je do kraja sezone ostao bez Barnesa koji se ozlijedio u prvenstvenom ogledu protiv Arsenala.

Što se tiče Warda, važno je napomenuti kako je on tek nedavno postao prvi vratar Walesa, s tim da je upitno bi li se Ryan Giggs odlučio za taj potez da Hennessey već drugu godinu zaredom nije drugi vratar Crystal Palacea.

Liverpool je na Wardu napravio izvrstan posao. Doveli su ga iz niželigaša Wrexhama za svega 125 tisuća eura u ljeto 2012. godine, a iako je za prvu momčad skupio tek tri nastupa, šest godina kasnije prodali su ga za ogromnih i prethodno spomenutih 14 milijuna eura. Fantastičan posao!

Spomenimo za kraj kako je Rodgers osim Schmeichela i Warda na raspolaganju ima i 36-godišnjeg Švicarca rodom iz BiH, Eldina Jakupovića, ali nitko ne sumnja da će jednoga dana, kad Danac odluči reći 'dosta', Velšanin biti taj koji će morati ući u njegove poprilično velike kopačke i na sebe navući iznimno teške rukavice.



Tagovi

Danny WardLeicesterPremier liga

Ostale Vijesti