Foto: Twitter Al-Ahli
Foto: Twitter Al-Ahli

Oduvijek je sanjao Saudijsku Arabiju: Franck Kessie više nije igrač Barcelone, odšteta 12.5 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 09.08.23. | 20:46

Godinu dana zadržao se u Španjolskoj gdje je stigao kao slobodan igrač iz Milana

Saudijci mijenjaju nogometni svijet. I to više nije nikakva novost. Skoro svakog dana dolaze nove vijesti o igračima koji su na meti saudijskih klubova ili su pak potpisali za njih. Danas su tako naslovnice rezervirane za Francka Kessieja, 26-godišnjeg reprezentativca Obale Bjelokosti koji je napustio Barcelonu nakon godinu dana i u transferu vrijednom 12.5 milijuna eura preselio u Al-Ahli.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prije njega, momčad koju odnedavno vodi mladi Nijemac Matthias Jaissle (35) dovela je Riyada Mahreza, Allana Saint-Maximina, Edouarda Mendyja te Roberta Firmina. Kad njima još pridodamo Ezgjana Alioskog, Ryada Boudebouza Modou Barrowa, trojac koji je bio u klubu prije nego što je postalo 'cool' otići u Saudijsku Arabiju, postaje prilično jasno zašto se na dojučerašnjeg saudijskog drugoligaša (da, dobro ste pročitali) sada gleda kao jednog od glavnih kandidata za osvajanje naslova prvaka u nadolazećoj sezoni.

Nogomet je odavno prestao biti 'samo' sport. Saudijci su gledali što rade Amerikanci, sigurno su naučili nešto i na greškama Kineza te su sada, kad je 'njihovo vrijeme stiglo', odlučili napraviti tektonske poremećaje u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu.

Da bi priča bila 'luđa', Al-Ahli, baš kao ni drugi saudijski klubovi, ne misle stati. Na cesti nema nikoga, njihov auto ide 200 km/h, a cijena goriva je u tom dijelu svijeta oduvijek bila zanemariva. Sljedeći igrač na kojeg su čelnici Al-Ahlija 'bacili oko' je veznjak Napolija Piotr Zielinski, s tim da se samo čeka dolazak Rogera Ibaneza iz Rome. Njih dvojicu, dakle, planiraju usputno pokupiti…

Pričalo se i o Hermosu (Atletico), Amrabatu (Fiorentina) te Pogbi (Juventus), ali u ovom trenutku to nije na vrhu liste prioriteta. Iako, kao što svi znaju, to se kod Saudijaca brzo riješi. Milijun-dva više od traženog i – kraj priče.

U svakom slučaju, ovaj transfer nije ni prvi ni posljednji iz nekog velikog europskog kluba u Saudijsku Arabiju. Cristiana Ronalda su prije svega pola godine mnogi 'ismijavali' zbog odabira sredine u kojoj nastavlja karijeru. Danas? Danas se više nitko ne smije, već svi pokušavaju svim silama postati dio tog svijeta. U narodu se voli reći kako se neke stvari ne mogu kupiti novcem. Neke, sigurno, ne mogu, ali većina, još sigurnije, može. (I.A.S.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Al AhliSaudijska Arabijasaudijska nogometna ligaLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2023Franck Kessie

Ostale Vijesti