REUTERS/Agustin Marcarian
REUTERS/Agustin Marcarian

Odlične vijesti za Hrvatsku: Potop Urugvaja na 3.600 metara, Argentina nakon 'prljavog rata' s Brazilom izborila Svjetsko prvenstvo (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 17.11.21. | 04:25

Kiksala su dva konkurenta Hrvatske u borbi za drugu jakosnu skupinu.

Sinoć je odigrano pet utakmica 14. kola južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Za reprezentaciju Hrvatske bitna je vijest težak poraz Urugvaja (0:3) u Boliviji te čak osmi remi Kolumbije u kvalifikacijama (0:0) koja na domaćem terenu nije uspjela svladati Paragvaj. Hrvatska je tako nakon ovog kvalifikacijskog ciklusa ostala 15. rangirana reprezentacija svijeta.

Matematički plasman na Svjetsko prvenstvo osigurala je Argentina koja je na domaćem terenu odigrala utakmicu bez pogodaka protiv Brazila.

Od utakmice između Argentine i Brazila očekivala se poslastica, a na kraju smo dobili ratnički dvoboj bez puno prigoda, ali s jako puno prekršaja, njih čak 42 te ukupno sedam žutih kartona. U San Juanu se udaralo, čupalo, štipalo, foliralo, svađalo i raspravljalo s urugvajskim sucem Chunhom. U tom ratničkom pristupu prednjačili su Argentinici.

Bilo je dosta malo poteza dostojnih renomeu ove dvije reprezentacije. Vidjeli smo po jedan na svakoj strani. 'Tunel' Angela Di Marije Viniciusu Junoru (VIDEO) koji se kasnije 'iskalio' na Niguelu Molini napravivši mu 'oksford' (VIDEO). Obje momčadi imale su po nekoliko prigoda za postizanje pogodaka, Lautaro Martinez i Rodrigo De Paul na strani domaćina te Vinicius Junior, Matheus Cunha i Fred, čiji je udarac odsjeo na gredi (VIDEO), na strani Brazila.

Iako Argentina nije stigla do pobjede, stigla je do matematičkog osiguranja Katara. Gaučosi ne znaju za poraz već dvije i pol godine, a ovo im je bila šesta utakmica u nizu da nisu primili pogodak.

Reprezentacija Bolivije je pak s 3:0 na 3.600 metara nadmorske visine u La Pazu nadvisila Urugvaj s 3:0 i udaljila Albiceleste od plasmana u Katar. Bolivija je od prve minute bila bolja momčad na terenu te je na odmor otišla sa zasluženom prednosti od 2:0 pogocima Juana Arce u 29. nakon velike pogreške urugvajskog golmana Muslere (VIDEO) i Marcela Morena u 45. (VIDEO) Moreno je u 62. promašio realizirati penal, u 74. Bolivijac Carmelo Algaranaz zaradio je izravni crveni karton, no to nije spriječilo Arcea da u 79. minuti potpuno dotuče Urugvaj i zabije za 3:0 (VIDEO).

Unatoč dominaciji protiv Paragvaja na domaćem terenu Kolumbija nije uspjela nadvisiti Paragvaj i tako dodatno zakomplicirali svoj status na ljestvici, budući da je Ekvador svladao Čile 2:0 i pobjegao im na šest bodova prednosti, a Peru je nadvisio Venezuelu u gostima s 2:1. Za to posljednje četvrto mjesto koje vodi direktno u Katar, ali i peto koje vodi u interkontinentalni playoff, u igri je šest reprezentacija koje su međusobno udaljene četiri boda.

14. kolo južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo:

Bolivija - Urugvaj 3:0

Venezuela - Peru 1:2

Argentina - Brazil 0:0

Kolumbija - Paragvaj 0:0

Čile - Ekvador 0:2



Tagovi

BrazilBrazilska nogometna reprezentacijaArgentinaArgentinska nogometna reprezentacijaUrugvajUrugvajska nogometna reprezentacijaKolumbijaKolumbijska nogometna reprezentacijaEkvadorČileČileanska nogometna reprezentacijaBolivijajužnoamerički nogometkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godineKvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Ostale Vijesti