Futsal Dinamo
Futsal Dinamo

Novo Vrijeme, Dinamo, Pula i Crnica kao najveći favoriti, Torcida i drugoligaši vjeruju u čudo

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 17.02.23. | 08:00

Turnir će otvoriti Torcida i Murter utakmicom u 13 sati. Druga utakmica četvrtfinala između Futsal Pule i Crnice igra se u 15:15, slijedi dvoboj između branitelja naslova Novog Vremena i Bjelovara (17:45), a posljednja utakmica četvrtfinala počinje u 20:15 i igra se između domaćina natjecanja Futsal Dinama i drugoligaša Šibenika 1983.

Nakon pet godina završnice s četiri kluba, završni turnir Hrvatskog malonogometnog kupa ponovno broji osam klubova, što su mogu analitičari i zaljubljenici okarakterizirali kao 'puni pogodak'. Jer, em turnir traje jedan ili u ovom slučaju dva dana duže, em u 'žižu' javnosti ulaze i neke drugoligaške ekipe kojih na ovosezonskoj završnici imamo čak tri.

Šibenik 1983 i Murter predstavnici su 2.HMNL Jug, Šibenčani ove sezone imaju ambiciju izboriti viši rang, a 'mladi' Murter najmanje jedinstvenu 2.HMNL koja kreće od iduće sezone. Bjelovarčani su momčad sastavljana od igrača 'velikog' nogometa, pretežito nogometnih petoligaša Bilogore iz Grubišnog Polja i Pitomače. Prema tome, dečki su spremni, znaju igrati i dugo se znaju. U krug 'autsajdera' ulazi i splitska Torcida, no ovaj povratnik u 1.HMNL ima jednu iznimno zanimljivu i jaku momčad s jednim od najboljih hrvatskih vratara Frankom Bilićem

Glavni favorit za osvajanje naslova je aktualni prvak države i branitelj naslova u kupu Novo Vrijeme koji s Olmissumom i Squareom, dvama klubovima koji nisu izborili plasman na završnicu, drži vodeće mjesto 1.HMNL, a Makarane predvodi najbolji igrač Hrvatske u 2022. Toni Jelavić. U najuži krug favorita svakako ulazi i viceprvak Futsal Pula, predvođena iskusnim slovenskim braničem Igorom Osredkarom, koja je osvojila prvi trofej sezone (Superkup), a u Ligi prvaka je dokazala da može parirati najjačim europskim futsalskim ekipama, Sportingu i Barceloni koju je, na neki način, izbacila sa završnog turnira Lige prvaka. Crnica je klub predvođen Žarkom Luketinom, najboljim golmanom Hrvatske, možda i uopće, klub s dva Brazilca i još nekoliko iskusnih, ali i mladih poznatih futsal imena.

A favorit za naslov svakako je i domaćin turnira Futsal Dinamo, momčad koja se nalazi u najboljoj formi od svih sudionika završnice. Plavi su 2022. zaključili 3:0 pobjedom na jednom od najtežih gostovanja u Vrgorcu, da bi u 2023. remizirali sa Squareom u Dubrovniku, a onda nanizali tri uvjerljive pobjede, između ostalog i protiv viceprvaka Pule (4:2) i prvaka Novog Vremena (3:0). Momčad punu standardnih i povremenih reprezentativaca ove je zime dodatno pojačao Tihomir Novak, jedan od najboljih hrvatskih igrača uopće.

Sve u svemu, u Domu sportova 2 očekuje nas jedan iznimno zanimljiv i atraktivan turnir, a svih sedam utakmica završnice prenosit će se na kanalima MaxSporta.

Današnji program završnice:

Torcida - Murter, 13.00

Crnica - Futsal Pula, 15.15

Novo Vrijeme - Bjelovar, 17.30

Futsal Dinamo - Šibenik 1983, 20.15



Tagovi

FutsalHrvatski malonogometni KupHrvatski malonogometni kupFutsal DinamoMNK Futsal DinamoNovo Vrijeme ApfelFutsal PulaCrnica ŠibenikMNK TorcidaMNK MurterMNK BjelovarMNK Šibenik 1983

Ostale Vijesti