Novo razočaranje na Maksimiru: Dinamo remizirao s Moldeom, Machado sramotno zaratio s publikom (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 29.07.15. | 00:01

Zvižduk devet tisuća gledatelja nakon susreta najbolje je opisao nastup Dinama

Zagrebački Dinamo nije uspio u svojim naumima. Prva utakmica 3. pretkola Lige prvaka protiv norveškog Moldea završila je neodlučeno (1:1), što znači kako će momčad Zorana Mamića biti na novim velikim mukama za tjedan dana.

Sam početak je mogao biti 'san snova' za Modre. Soudani se već u trećoj minuti našao u mat prilici, Taravel ga je izbacio i situaciju 'jedan na jedan' s gostujućim vratarom, ali njegov udarac odlazi malo pored vratnice Moldea.

Nakon toga je uslijedila velika prilika za goste iz slobodnog udarca. Na svu sreću, Norvežani pucaju pored gola.

Do 18. minute igra obje momčadi djelovala je nepovezano, a onda je sve promijenila kombinacija Pivarića i Henriqueza. Branič je milimetarski točno ubacio ispred gostujuće obrane, a napadač Modrih je savršeno pogodio glavom u daljnji lijevi kut gola Moldea.

No, slavlje na Maksimiru trajalo je svega tri minute. Iz praktički idućeg napada gosti dolaze do poravnanja. Loptu je u Dinamov šesnaesterac ubacio Linnes, a Komara je sa svega par metara zabio kraj nemoćnog Eduarda.

Dinamo u nastavku utakmice nije uspio podići razinu igre, Pivarić i Pjaca djelovali su najraspoloženije, Ademi je ponovno ostavio i posljednji atom snage na terenu, ali završnice nije bilo.

I dok je Maksimir bio u iščekivanju 'izvanzemaljske' akcije Modrih koja bi eventualno donijela vodstvo, na scenu stupa, večeras nevidljivi, Machado. Glavni strateg Dinama Zoran Mamić vadi ga iz igre u 65. minuti, a umjesto njega na teren šalje Roga. Zagrebačka publika Portugalca časti zvižducima, a ovaj im je u tri navrata uzvraća - 'srednjacima'! Dakako, to nije moglo promaknuti glavnom sucu utakmice Sergeu Gumiennyju koji mu na klupi na pričuve pokazuje crveni karton. Machado je s ironičnim gestama nastavio tijekom odlaska u svlačionicu, a bit će zanimljivo vidjeti kakvu mu je kaznu pripremio glavni čovjek Dinama Zdravko Mamić.

Pri samom kraju utakmice imao je Molde priliku za potpuni šok, ali se u uzvrat ipak odlazi s neodlučenih i neizvjesnih 1:1.

Zabrinjavajući podatak za Dinamo jest to kako teško pronalaze put do pobjede. Ovo im je već četvrti remi na startu nove sezone, a ako će se držati tog recepta, onda će napad morati zabiti bar dva, ako ne i više komada. Bilo koji remi veći od današnjeg vodio bi zagrebačku momčad na posljednji test prije grupne faze Lige prvaka.  

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Liga prvakaMachadoMoldeDinamo Zagreb

Ostale Vijesti