PEDRO NUNES/Reuters
PEDRO NUNES/Reuters

Novi Wijnaldum na pomolu: Depay umjesto u Barcelonu prelazi u drugog velikana?

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 10.06.21. | 08:59

Katalonci bi mogli biti najveći gubitnici prijelaznog roka.

Georgina Wijnalduma i Memphisa Depaya od iduće sezone gledat ćemo u dresu Barcelone, mislili su svi oni koji pobliže prate europske međunarodne transfere. No, dogodio se obrat. Prvo s Wijnaldumom, a sada možda i s Depayem.

Wijnaldum je navodno sve dogovorio s Barcelonom, trebao je imati plaću jednaku onu u Liverpoolu, između četiri do pet milijuna eura, no 'pet do 12' dogodio se obrat. U priču se uključio i PSG, ponudio nizozemskom veznjaku duplo veću plaću (između osam i 10 milijuna eura) i ubrzo bi trebao i službeno potpisati za PSG, barem ako je suditi prema informacijama koje iznose engleski i francuski mediji.


A slična priča mogla bi se odviti i s Depayem. Nizozemski napadač trebao bi sutra (petak) potpisati ugovor s Barcelonom i postati četvrto pojačanje Katalonaca u novoj sezoni, nakon što su već doveli Kuna Aguera i Erica Garciju iz Manchester Cityija te Emersona iz Betisa.


Depay je slobodni igrač i nema prepreke u njegovom dovođenju izuzev - ponuda drugih klubova.

Jedna takva je, također 5 do 12 stigla iz Torina. Nizozemski portal VI.nl piše kako je Juventus ponudio Depayu 3 milijuna eura veću plaću od one koju bi trebao primati u Barceloni. Depay je u Lyonu imao plaću od oko 4.5 milijuna eura. Za očekivati je da će u Barceloni dobivati veću, a ova iz Torina je podebljana za još tri milijuna eura u odnosu na Barceloninu.


S ove dvije transfer-trakavice, najsretniji mogu biti Ukrajina, Ausrija i Makedonija, odnosno reprezentacije s kojima Nizozemska igra na Euru. Jer, kako stvari stoje dvije ključne vedete De Boerove momčadi bit će okupirani s pričama oko transfera i milijunima eura koje im se nude, a manje fokusirani na teren.

Nizozemska otvara Euro 13. lipnja utakmicom protiv Ukrajine u Amsterdamu.



Tagovi

Memphis DepayGeorginio WijnaldumBarcelonaJuventusLiverpoolParis Saint-Germainnizozemska nogometna reprezentacijaEUROEuro 2020Euro 2021europsko prvenstvo u nogometuEuropsko prvenstvo u nogometu 2020

Ostale Vijesti