Foto: Robert Matić/hajduk.hr
Foto: Robert Matić/hajduk.hr

Novi trener Bijelih voli napadački nogomet i rad s mladima, a s igračima već ima jako dobar odnos

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 12.09.22. | 18:02

Karoglan je na glasu kao jedan od najperspektivnijih trenera u Dalmaciji

Lošiji rezultati, nedostatak igre, a potom i gubljenje povjerenja igrača dovelo je do raskida suradnje Valdasa Dambrauskasa s Hajdukom. Nitko takav ishod nije očekivao na početku sezone s obzirom da je u prethodnoj osvojio Kup i bio drugi u prvenstvu sa sedam bodova iza Dinama. Poveo je Dambrauskas na pripreme prvi put u svom mandatu momčad Bijelih, s obzirom da zimske nisu odradili zbog koronavirusa, a pred ovu momčad postavljeni su i neki ozbiljniji ciljevi. Očekivalo se osvajanje Superkupa protiv Dinama, iskorak u Europi koji je zapeo na objektivno najtežem mogućem protivniku te borba za titulu u domaćem prvenstvu i ponavljanje uspjeha iz Kupa.

(1.45) Hajduk (4.40) Rijeka (7.25)

Zapelo je na ciljevima, a Dambrauskas je sve više gubio konce u momčadi što je dovelo nažalost do ishoda da jedan od najuspješnijih trenera Hajduka posljednjih godina završi svoj rad na Poljudu. Počelo se nakon njegovog otkaza špekulirati s raznim imenima koja bi ga mogla naslijediti. Spominju se u kuloarima razna imena, ali niti jedno još nije ni blizu statusa kandidata. Najviše se može čuti spominjanje bivšeg izbornika Slavena Bilića koji je svoju igračku i trenersku karijeru započeo u Hajduku, a tu je standardno i ime Gorana Tomića koji je od ljeta bez posla te još neka imena, a sva zasad izgledaju nerealne opcije.

Dok se šuška o imenima Hajduk je odmah u priopćenju naveo da će Valdasa Dambrauskasa naslijediti njegov dosadašnji pomoćnik Mislav Karoglan. Ovog 40-godišnjeg stručnjaka prati glas za jednog od najperspektivnijih trenera u Dalmaciji te sportskog fanatika koji nogomet živi 24/7. S kime god razgovarali od ljudi koji prate njegov rad i znaju ga naglasit će vam njegovo znanje i želju za dodatnim učenjem kao bitnu stavku te rezultate koje je imao u ranijoj trenerskoj karijeri. Sve njegove momčadi igrale su atraktivan i napadački nogomet, a ističe se i po radu s mladim igračima. Radio je primjerice tako s Marinom Ljubičićem u mlađim kategorijama kad je mladi napadač bio praktički otpisan. Pomogao mu je da se digne i počne ostvarivati puni potencijal, a on je poslije u juniorima bio najbolji strijelac lige i probio se do prve momčadi.

Kao igrač igrao je na poziciji napadača pa je jasno da takvu igru gaji taktički kao i trener. Seniorsku igračku karijeru je započeo u Posušju, igrao je još u Kamen Ingradu i Rijeci. U inozemstvu je igrao za Žilinu, Hapoel Nazareth, Široki Brijeg i Zrinjski te u dalekom Singapuru.

(1.45) Hajduk (4.40) Rijeka (7.25)

Karijeru je završio u Croatiji iz Zmijavaca s kojeg je vodio kao trener i 2018. godine osvojio 3. HNL jug iako je bio bliže ispadanju u trenutku njegovog preuzimanja. Postala je Croatia stabilan drugoligaš, a on se kasnije preselio u Zadar. Kako smo već napomenuli, sve njegove momčadi je krasio napadački stil nogometa i visoka realizacija po utakmicama. Hajduku se pridružio 2019. godine kao trener u omladinskoj školi, a u mandatu Jensa Gustafssona je postao pomoćnik što je kasnije bio i Dambrauskasu.

U vrijeme provedeno s prvom momčadi izgradio je dobar odnos s igračima koji ga cijene i imaju s njim već jako dobar odnos. Kao poznato ime unutar svlačionice krene li sve u dobrom rezultatskom smjeru nije ni isključeno da mu se da i veća prilika od privremenog rješenja.

HNL, 9. kolo

Petak, 9. rujna

Šibenik – Hajduk 1:1

Subota, 10. rujna

Rijeka – Osijek 0:3

Gorica – Dinamo 0:1

Nedjelja, 11. rujna

Slaven Belupo – Istra 1961 0:3

Lokomotiva – Varaždin 1:2


HNL, 10. kolo

Petak, 16. rujna

Varaždin - Slaven Belupo, 19.00

Subota, 17. rujna

Gorica - Osijek, 16.55

Hajduk - Istra 1961, 19.05

Nedjelja, 18. rujna

Rijeka - Šibenik, 15.00

Lokomotiva - Dinamo, 17.15

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

HajdukHNLValdas DambrauskasMislav Karoglan

Ostale Vijesti