Hajduk Split
Hajduk Split

Dambrauskas više nije trener Hajduka

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 12.09.22. | 15:01

Došlo je do sporazumnog raskida suradnje

Valdas Dambrauskas od danas više nije trener prve momčadi HNK Hajduk. Sa sada već bivšim trenerom Bijelih, nakon obavljenog razgovora, dogovoren je sporazumni raskid suradnje. S njim odlaze i njegovi pomoćnici Marius Skinderis i Justinas Gasiunas.

Momčad će u narednom razdoblju voditi trener Mislav Karoglan, koji je kao pomoćni trener sudjelovao u radu protekla dva stručna stožera prve momčadi, a Klub će o njegovim pomoćnicima pravovremeno obavijestiti javnost.

Trener Dambrauskas preuzeo je prvu momčad 2. studenog 2021. godine, a Hajduk je pod njegovim vodstvom odigrao ukupno 38 službenih utakmica i pri tom ostvario 23 pobjede, 8 remija i 7 poraza. Ukupno je imao 60,5% pobjeda, a ako gledamo isključivo prvenstvene utakmice osvojio je 71,1% bodova. U svojoj debitantskoj utakmici slavio je protiv Hrvatskog dragovoljca na Poljudu rezultatom 2:0, a najveću pobjedu ostvario je nedavno u prvenstvenoj utakmici protiv Slaven Belupa kojeg su Bijeli na Poljudu svladali rezultatom 5:1.

"Posebno će ostati upamćen kao trener koji je nakon devet godina donio trofej na Poljud, pobijedivši Rijeku u Splitu rezultatom 3:1 u finalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Njegova momčad do kraja prošle sezone borila se za oba nacionalna trofeja, a onaj pobjednika Kupa osvojen je na uvjerljiv način i zaslužno krasi trofejne vitrine Kluba. Posljednji put momčad je vodio na Šubićevcu gdje je Hajduk odigrao 1:1 sa Šibenikom", naveli su u službenom priopćenju iz Hajduka.

Nakon dobrih rezultata prošle sezone pod Dambrauskasom nova nije krenula kako je zamišljeno. Postavljeni su ciljevi osvajanja trofeja i ulaska u grupnu fazu Konferencijske lige, no nisu ostvareni od osvajanja Superkupa i iskoraka u Europi. Uslijedio je i loš niz koji se izgleda htio zaustaviti sporazumnim raskidom suradnje.

(rv)



Tagovi

Valdas DambrauskasHajduk

Ostale Vijesti