Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Gustafsson je prošle sezone 'preživio' poraz na Šubićevcu, Dambrauskas je nakon remija otišao

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 12.09.22. | 16:10

Nakon kiksa na Šubićevcu odlučivalo se prošle godine i o sudbini Gustafssona kojeg je Dambrauskas naslijedio na klupi Hajduka

Kao da je visio u zraku posljednjih nekoliko utakmica dogodio se raskid suradnje litavskog trenera Valdasa Dambrauskasa i Hajduka. Stvorio se nakon crnog niza dojam kako Hajduk ne može dalje od drugog mjesta, a pred početak sezone postavljeni su drugi ciljevi. Osvajanje Superkupa, iskorak u Europi, borba za titulu i ponavljanje uspjeha u Kupu stavljeni su pred Dambrauskasa. Već na prva dva je zapelo, dogodili su se i kiksevi u prvenstvu, a posljednji je bio presudan.

Zanimljivo je da se u Hajduku kontinuirano događa svojevrsni déjà vu s nekim situacijama. Tako se potrefilo u otprilike godinu dana odmaka slična situacija kao ona prošle sezone. Tad je bio trener Jens Gustafsson kojeg je naslijedio Dambrauskas. Švedskom treneru se otprilike kao i Dambrauskasu zamjeralo neke stvari u igri njegove momčadi, konkretno realizacija, a onda je u listopadu upao u niz za kojeg danas možemo kazati da je Hajduk u njemu izgubio moguću titulu prvaka.

Počelo je remijem s Osijekom na Gradskom vrtu pa je stigao poraz od Šibenika sredinom listopada. Tu su se lomila koplja na katu Poljuda jer je jedna strana bila za smjenu Gustafssona, a druga da mu se da još jedna prilika. Na kraju je dobio priliku voditi još tri utakmice Hajduk, a uspjeh je ostvario samo u Kupu protiv Belišća koje su dobili s 5:1. U prvenstvu je s Goricom odigrao 0:0, a na gostovanju kod Slaven Belupa su poraženi s 3:2.

Hajduk je u tom periodu imao priliku osvojiti u četiri utakmice 12 bodova, a osvojili su samo dva. Prvenstvo je na kraju završio na drugom mjestu sa sedam bodova iza Dinama. Prošlo kolo Hajduk je na Šubićevcu prosuo pobjedu protiv Šibenika u zadnjim minutama. Imali su bijeli vodstvo od početka drugog dijela, ali nakon toga se momčad praktički ugasila. Šibenik je nešto pokušavao, a iz tog nešto dogodilo se konkretno u posljednjim minutama da golom Dolčeka, igrača na posudbi iz Hajduka, dođu do boda.

Nakon svega dojam je da se ovog puta nakon Šibenika nije se htjelo više čekati hoće li se nešto promijeniti.

HNL, 9. kolo

Petak, 9. rujna

Šibenik – Hajduk 1:1

Subota, 10. rujna

Rijeka – Osijek 0:3

Gorica – Dinamo 0:1

Nedjelja, 11. rujna

Slaven Belupo – Istra 1961 0:3

Lokomotiva - Varaždin 1:2



Tagovi

HajdukValdas DambrauskasNK ŠibenikHNL

Ostale Vijesti