Novi problemi za ManU: Young ide na operaciju i zaključio je sezonu?!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 22.01.16. | 15:30

Krilo Manchester Uniteda Ashley Young je zadobio ozbiljnu i tešku ozljedu prepone i slijedi mu dugotrajna stanka, potvrdio je menadžer 'Crvenih vragova' Louis van Gaal.

30-godišnjak će morati na operaciju, a stradao je u 1:0 pobjedi nad Liverpoolom na Anfieldu proteklog vikenda.

Young, koji se priključio Manchester Unitedu iz Aston Ville 2011. godine i potpisao je ugovor s 'Crvenim vragovima' do 2011. godine te je zabilježio 23 nastupa ove sezone.

Zabilježio je 30 nastupa za englesku reprezentaciju, a posljednji je nastup imao u rujnu 2013. godine. Young je na Old Traffordu potpisao novi ugovor prošlog ljeta i vrijedi mu do 2018. godine.

Neće to biti oporavak od mjesec dana kakav je uobičajen za ovakvu vrstu ozljede jer je već ranije imao velikih problema, a sada imamo ogromnih problema u obrani. Sada su nam čak četvorica igrača teško ozlijeđena“, rekao je Louis van Gaal.

Njegovim izostankom se produljuje lista ozljeda Van Gaalove družine, koja sutra na domaćem terenu dočekuje Southampton. Zbog novih problema, nizozemski je stručnjak poručio kako se svakako mora baciti u potragu za pojačanjima, demantiravši tako nagađanja kako mu je zabranjena kupovina u ovom prijelaznom roku.

Na listi ozlijeđenih su Luke Shaw, Marcos Rojo, Antonio Valencia, Phil Jones, a sutrašnji dvoboj protiv Southamptona će propustiti i Bastian Schweinsteiger i Michael Carrick.

Trebaju mi obrambeni igrači. Mnogo puta sam koristio mlade igrače. Borthwick-Jackson i Varela su odlični i dobro rade ali u Manchester United su velika očekivanja. Mladim igračima je jako teško igrati na takav način svaki tjedan. Zbog toga moramo tražiti pojačanja. Mi tražimo, ali klubovi ne žele prodati. Svatko misli da je lako, ali nije tako“, požalio se Van Gaal.

Van Gaalu trogodišnji ugovor u Unitedu istječe na kraju sljedeće sezone, ali sve su glasnija nagađanja kako će i ranije od toga završiti svoju avanturu na Old Traffordu. Kao njegov mogući nasljednik se spominje trener Bayerna Pep Guardiola, koji na kraju sezone napušta bavarski klub, a bez angažmana je trenutno bivši trener Chelseaja Jose Mourinho.

Ne mislim da mi novinari trebaju pomoći u mojoj odluci. Prvo su me otpustili, a sada se kombinira oko moje mogućnosti i ne moram odgovoriti na pitanje o svojoj sudbini“.

Na pitanje osjeća li nešto manji pritisak nakon što je njegova momčad u seriji od pet utakmica bez poraza, Van Gaal je istaknuo:

Pritisak je malo ublažen, ali vraća se kada gubimo. Moramo pobjeđivati. Naši navijači očekuju od nas da pobjeđujemo, pogotovo pred domaćim navijačima“.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

PremiershipAshley YoungManchester UnitedSouthamptonLouis van Gaal

Ostale Vijesti