REUTERS/Carla Carniel
REUTERS/Carla Carniel

Novi brazilski wunderkind: Ima 18 godina, a žele ga gotovo svi europski velikani

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 30.11.23. | 17:39

Još jedan dragulj rađa se u 'najnogometnijoj naciji na svijetu'.

Brazilska nogometna reprezentacija nalazi se u priličnoj krizi, no da se Brazilci ne trebaju brinuti za budućnost potvrđuje pojava nekoliko 'generacijskih' talenata koje predvodi 17-gopdišnji napadač Palmeirasa Endrick, koji je već debitirao za A selekciju Brazila i idućeg ljeta postat će članom Real Madrida.

No, na nogometnoj mapi najveće južnoameričke reprezentacije velikom brzinom etablira se i 18-godišnji defenzivni veznjak Gabriel Moscardo koji je u lipnju ove godine upisao svoj seniorski debi za Corinthians u utakmici Cope Libertadores protiv urugvajskog Liverpoola. Moscardo je u rujnu debitirao za brazilsku U23 reprezentaciju, a ove bi zime mogao biti jedan od najtraženijih igrača na nogometnom tržištu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Do sada je upisao već 24 nastupa za Corinthians, a nedavno je zabio i svoj prvi profesionalni gol, nakon sjajnog udarca u dvoboju protiv Vasco Da Game.

"Moscardo se vrlo brzo prometnuo u jednog od najboljih talenata brazilske Serie A. Impresionirao je skaute svjetskih nogometnih klubova, posebno jer je postao nezamjenjiv u sastavu Corinthiansa nakon samo jedne utakmice. Odličan je u duelima i presjecanju suparničkih napada, a ima i izražene tehničke vještine. Loptu vodi s lakoćom, ima profinjene paseve i umjeće da diktira tempom igre. Vrlo je smiren i jako se dobro nosi s pritiskom. Siguran sam da će postati jedan veliki igrač jednog dana", rekao je Marcos Watts, brazilski ekspert za transfere.

Interes za Moscarda već su iskazali PSG, Milan i Chelsea koji je navodno već ponudio 22 milijuna eura za Moscarda. Brazilski ESPN je također objavio kao su za Moscarda zainteresirani i Manchester United, Atletico Madrid, Liverpool, Arsenal i Barcelona. Real Madrid se ne spominje, no nikoga ne bi iznenadilo kada bi jednog dana u Kraljevskom klubu, uz Viniciusa Juniora, Rodryga i Endricka zaigrao i Moscardo...

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Gabriel MoscardoCorinthiansEndrick

Ostale Vijesti