Reuters
Reuters

Nizozemac poveo Slaven Belupo u novu 'avanturu': "Vidjeli ste gol Petkovića kojeg De Jong nije mogao zaustaviti"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 15.06.23. | 13:31

Treneru se na prvi trening odazvalo 29 igrača, dok će se Čović, Crnac i Talys priključiti naknadno.

Novi trener Slaven Belupa Nizozemac Ricardo Moniz danas je uoči prvog treninga u sklopu priprema za novu sezonu održao svoju prvu presicu, objavio je koprivnički prvoligaš na svojoj web stranici.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Moniz je istaknuo da je veliki posao ispred njega, njegovog stručnog stožera, igrača i cijelog kluba, ali da se istog ne boji jer je u prošlosti radio s hrvatskim igračima i spoznao njihov mentalitet.

"Čeka nas velika avantura u kojoj je jedno sigurno, a to je da ni u jednom trenutku ne smijemo stati. Zajedno ćemo raditi, napredovati i činiti sve da dignemo momčad na još jednu razinu više. Prenijet ću svojim igračima pozitivnu energiju i zajedno sa suradnicima im dati ono što im je potrebno" rekao je Moniz i nastavio:

"Upoznat sam s hrvatskom ligom. Vrlo izjednačena, tek deset klubova. Možeš izgubiti, pobijediti – a najbitniji su detalji koji presuđuju. Malo je utakmica bilo odlučeno unaprijed. Ono kako ćemo se mi pripremiti i igrači se prilagoditi novom sustavu bit će ključno".

Na preliminarnom spisku Moniza nalazi se 18 igrača iz Slavenove škole nogometa.

"Naravno, nije to zbog mene, nego zbog kluba, da ostavimo nešto u naslijeđu i posebno zbog trenera mlađih uzrasta koji su u ovoj priči najbitniji. Glavni trener potom treba imati dovoljno znanja i hrabrosti da te mlade talente polako priključuje prvoj momčadi".

Osvrnuo se i na taktički aspekt Slavenove igre u idućoj sezoni.

"Kad hoćete igrati visoki presing, to je lagano. Morate biti fizički spremni. No, da biste imali kvalitetu i bili stalno opasni po gol to morate znati. To se vidjelo i jučer na utakmici Nizozemska – Hrvatska. Gol Petkovića pored De Jonga koji ga nije mogao zaustaviti. Zato treba biti oprezan sa skautingom, što će ti onaj igrač koji ne zna doći i napraviti prevagu u zadnjoj trećini terena? Vrijeme možete kontrolirati dobrom komunikacijom s igračima i dobrim skautingom. No, tjelesno – to mogu reći sigurno bit ćemo spremni vrlo brzo"

Trener Slaven Belupa Ricardo Moniz danas je na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš okupio svoje nogometaše i startao s pripremama za novu sezonu. Slavenaši su na pomoćnom terenu odradili uvodni trening uoči kojeg su im se u svlačionici obratili, osim trenera, i direktor Aleksandar Aleksovski, koordinator za sportsku politiku Dejan Šomoci i dopredsjednik kluba Goran Međurečan istaknuvši da imaju njihovu punu podršku te da im žele sve najbolje u novoj sezoni.

Treneru se na prvi trening odazvalo 29 igrača, dok će se Čović, Crnac i Talys priključiti naknadno. Valja istaknuti da je na popisu čak 18 igrača iz Škole nogometa Slaven Belupo. Osim ‘starosjedioca’ Markovića, Hlevnjaka, Martinage, Kocijana i Mlinarića, pripremama su priključeni i Šašek, Krušelj, Eškinja, Ganžulić, Riđan, Žuškin, Mađarić, Bošnjak, Mendelski, Jagušić, Herceg, Mrdaković i Vlašić.

Pripreme – sezone 2023/2024.

GOLMANI:

  1. SUŠAK Ivan
  2. ČOVIĆ Ivan
  3. MARKOVIĆ Antun
  4. ŠAŠEK Fabijan

OBRANA:

  1. BOSEC Antonio
  2. HLEVNJAK Filip
  3. KRUŠELJ Filip
  4. BORAS Marco
  5. TEPŠIĆ Novak
  6. EŠKINJA Gabriel
  7. GANŽULIĆ Ivan
  8. BOŽIĆ Tomislav
  9. MARTINAGA Marko
  10. TALYS
  11. RIĐAN Erik

VEZNA LINIJA:

  1. MARINA Mario
  2. ŽUŠKIN Fran
  3. MIOČ Benedik
  4. KOCIJAN Mateo
  5. MAĐARIĆ Emanuel
  6. BOŠNJAK Leon
  7. MLINARIĆ Mihael
  8. MIHALIĆ Josip
  9. MENDELSKI Matija
  10. JAGUŠIĆ Adriano
  11. MUDRAŽIJA Robert

NAPADAČI:

  1. CRNAC Ante
  2. VLAŠIĆ Frano
  3. MANAJ Arb
  4. MRDAKOVIĆ Uroš
  5. HOXHA Arber
  6. HERCEG Karlo

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLRicardo Moniz

Ostale Vijesti