REUTERS/Dylan Martinez
REUTERS/Dylan Martinez

Ništa od Livakovićevog transfera u Ajax, Edwin van der Sar se odlučio za osvajača zlata na SP-u u Kataru

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 04.01.23. | 10:46

Nizozemski mediji javljaju kako je praktički sve dogovoreno te bi uskoro trebala doći i službena potvrda.

U zimskom prijelaznom roku čelni ljudi Ajaxa imaju nekoliko zadataka, ali onaj primarni je osigurati treneru Alfredu Schreuderu novu 'jedinicu'. Psaveer ima 39 godina te je ušao u posljednjih šest mjeseci ugovora, godinu stariji Stekelenburg je tu ionako samo da popuni broj, dok je 22-godišnji Gorter još uvijek nije spreman postati prvi vratar najtrofejnijeg nizozemskog kluba. Strani mediji posljednjih su mjesec dana najviše pisali o Andriesu Noppertu, jedno vrijeme je aktualan bio i Dominik Livaković, ali na kraju je odluka pala na Argentinca Gerónima Rullija koji je sa svojom reprezentacijom na posljednjem SP-u postao prvak svijeta.

Rulli je posljednje dvije i pol godine prvi vratar Villarreala, ranije je branio boje Real Sociedada, Montpelliera, Manchester Cityja, Maldonada i Estudiantesa, a sad je samo pitanje trenutka kad će postati novi član Ajaxa. Izgleda kako je dogovor postignut, Rulli bi uskoro trebao doći u Amsterdam na liječničke preglede nakon čega će uslijediti i potpis ugovora. Iako su u utorak španjolski mediji pisali kako je Villarreal odbio ponudu Kopljanika, ni 24 sata kasnije izgleda kako je sve dogovoreno te će 30-godišnjak svoj nogometni put nastaviti u Nizozemskoj.

Osim Nopperta i Rullija, a onda i Livakovića, kao potencijalna nova jedinica Ajaxa spominjao se i David Raya, ali se odnedavni član Furije pokazao preskupom opcijom za Kopljanike. Što se tiče Livakovića, jedinicu Hrvatske i Dinama se nakon fenomenalnog SP-a počelo povezivati s brojim klubovima, od njih par iz Premier lige (Manchester United, Chelsea, Leeds United) pa sve do Bayerna i Ajaxa, ali u ovom trenutku na Maksimirsku 128 još uvijek nije stigla nijedna službena ponuda za 27-godišnjeg Zadranina.

Edwin van der Sar je donio odluku, Rulli je 'The chosen one', a nesužbene informacije govore kako bi Villarreal trebao uprihoditi manje od 10 milijuna eura. Ne znamo za vas, ali mi smo dojma da su za taj novac mogli dobiti nešto kvalitetnijeg i mlađeg vratara da su kojim slučajem pokucali na vrata Plavih...



Tagovi

AjaxDominik LivakovićGeronimo RulliZimski prijelazni rok

Ostale Vijesti