Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Nije Štimac jedini: Bivši prvak južne Azije preuzeo Tadžikistan

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 27.01.22. | 19:36

Đurđevčanin nastavlja svoju trenersku avanturu nakon mandata na Maldivima.

 Iako ime Petra Šegrta nije pretjerano poznato široj javnosti, ovaj rođeni Đurđevčanin koji je dobar dio svoje igračke karijere proveo po niželigašima u Njemačkoj i Austriji, ima više nego zanimljiv trenerski portfolio. Nakon nekoliko epizoda u Austriji i Njemačkoj gdje je uglavnom vodio mlađe uzraste u Duisburgu, Bochumu i sličnim klubovima, Šegrta je posao odveo u daleku Gruziju gdje je u tri godine obnašao nekoliko funkcija.

Okušao se potom i u Indoneziji kao trener PSM Makassara, bio je kratko in a Baliju, samo da bi se 2014. godine vratio u regiju gdje je nešto manje od godinu dana vodio Zvijezdu iz Gradačca, samo da bi krenuo putevima svile i završio u Afganistanu. U deset utakmica na klupi, stigao je do finala SAFF-a i potom izgubio od Indije. Prvenstvo Južne Azije mu je izmaklo tek nakon produžetaka, no uskoro se Šegrt vratio, i osvetio.

Nakon kratke episode u Afganistanu ,preselio se na Maldive i potom opet došao u finale SAFF-a i pobijedio. Opet ga je u završnici čekala Indija samo što su ovaj put njegovi Maldivci bili bolji.

Danas, nakon dulje pauze, stigla je informacija kako je Šegrt novi trener Tadžikistana! Prvu utakmicu na klupi Tadžikistana vodit će u ožujku, a prvi cilj mu je plasman na Azijsko prvenstvo 2023. godine. Inače, kao česti član seminara po starom kontinentu, Šegrt je upoznao neke velike svjetske trenere, pa je tako došao i do prijateljstva s Joachimom Lowom, kojem je i vjenčani kum.

Zanimljiv trener s neobičnim životopisom. Azija mu dobro leži.


Tagovi

TadžikistanPetar Šegrt

Ostale Vijesti