REUTERS/Irakli Gedenidze
REUTERS/Irakli Gedenidze

Nije Hviča jedini Gruzijac za kojim 'luduje' pola Europe: Mamardashvili odlazi put Otoka?

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 05.04.23. | 18:54

Njegov agent viđen je jučer na Stamford Bridgeu

Leicester City je klub koji je mnoge najviše razočarao ove sezone u Ligama petice. Iako je i dalje uvriježeno mišljenje da će se uspjeti spasiti, Lisice se devet kola prije kraja sezone nalaze na – 19. mjestu! No, nije sve tako crno, 13. Leeds bježi im tek četiri boda, a to u prijevodu znači da se do kraja sezone još puno toga može okrenuti u njihovu korist.

Brendan Rodgers je bivši, ulogu v.d.-a glavnog trenera trenutno ima Mike Stowell, a kao favoriti za novog glavnog trenera navode Martin O'Neill i Rafa Benitez. Uprava je sada najviše posvećena potrazi novog 'kormilara', ali jednako tako već sada polako dogovaraju pojačanja za sljedeću sezonu. Iako je napad ove sezone razočarao te će trebati pod hitno pronaći zamjenu za Jamiea Vardyja koji je nedavno proslavio 36. rođendan, ono u čemu je Leicester posebno loš bio ove sezone je faza obrane. Faes konkurira za najgore pojačanje sezone, Amartey igra ispod svake razine, 35-godišnjem Jonnyju Evansu je vrijeme da pogleda prema nekim nižim ligama, dok je Danny Ward, bez pretjerivanja, najgori prvi vratar nekog engleskog prvoligaša ove sezone.

Svjesna je toga i uprava pa tako već sada gledaju kako dovesti novu 'jedinicu', a navodno su sve bliže konačnom dogovoru s Gruzijcem Giorgijem Mamardashvilijem čiji su agenti viđeni na Stamford Brigdgeu ovog utorka gdje su uživo gledali ogled Chelseaja i Liverpoola (0:0). Naravno, ljudi iz gruzijske agencije Free Football nisu došli gledati derbi, već je glavna zadaća Levana Seturidzea bila odraditi drugu rundu pregovora s Leicesterom oko potencijalnog transfera najvrjednijeg igrača kojeg njegova agencija ima u portfelju.

Mamardashvili je, uz Hviču Kvaracheliju, najbolji gruzijski nogometaš, a iako je Valencia ove sezone iznimno loša, da nije njega na golu, rezultati bi gotovo pa sigurno bili još lošiji. TM ga trenutno cijeni na 25 milijuna eura, a u slučaju da se Lisice ponude baš taj iznos Šišmišima, za očekivati je da bi čelnici Valencije u tom slučaju dignuli 'palac gore' da se transfer ostvari.

No, osim s čelnicima Leicestera, Seturidzea očekuju sastanci s ljudima iz Manchester Uniteda i Tottenhama. Zasad Leicester djeluje kao najzainteresiraniji, ali potpuno je jasno da Mamardashvili neće biti zainteresiran za transfer u slučaju da na kraju sezone presele u Championship.

Što se tiče Uniteda i Tottenhama, oni u ovom trenutku samo 'ispipavaju teren'. Budući da su u Leicesteru svjesni činjenice da su 'mali' u odnosu na druga dva otočka kluba koja su pokazala interes za gruzijskim vratarom, pretpostavlja se da bi Lisice mogle biti prve koje će poslati službenu ponudu kada postane jasno da su osigurali premijerligaški status. Ako, naravno, to uspiju napraviti…

U svakom slučaju, Mamardashvili će biti 'vruća roba' na ljetnom mercatu. Valencia je spremna na prodaju, Mamardashvili je željan novog izazova pa tako potencijalni odlazak na Otok djeluje ako realan ishod…



Tagovi

Giorgi MamardašviliGruzijagruzijska nogometna reprezentacijaLeicester

Ostale Vijesti