Germanijak
Germanijak

Nije ga bilo na travnjaku gotovo deset mjeseci: "Mogao bih biti Hajdukovo tajno oružje"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 30.06.22. | 08:05

Dugo ga nije bilo zbog ozljede koljena

Posljednji nastup u dresu Hajduka imao je nigerijski napadač Samuel Eduok još u rujnu prošle godine. Gotovo deset mjeseci prošlo je od te utakmice u prvenstvu protiv Istre 1961, a onda je otišao na operaciju koljena od koje se dugo oporavljao. Kad je stigao u Hajduk u ljeto 2019. godine očekivalo se da bi mogao biti pojačanje u momčadi. U punoj snazi pokazao je potencijal da može biti jedan od boljih igrača lige, ali problemi s ozljedama usporili su ga u namjeri da razvije taj potencijal.

Uoči priprema u austrijskom Bad Waltersdorfu počeo je ravnopravno trenirati s momčadi nakon rehabilitacije. Tu je pri prvoj momčadi, iako i u zadnjoj godini ugovora i blizu odlaska, dobio je priliku protiv njemačkog HSV-a u pripremnoj utakmici. Ubacio ga je u igru Valdas Dambrauskas u 71. minuti umjesto mladog napadača Ivana Šarića.

„Odličan je osjećaj vratiti se i biti s momčadi. Drago mi je da sam dobio minutažu u ovoj utakmici. Nije baš bilo lagano zaigrati nakon što nisam na terenu bio skoro deset mjeseci. Nedostajao mi jako nogomet u ovom vrijeme, ali zahvalan sam trenerima i suigračima u ovom razdoblju. Zahvalan sam im i na osvojenom trofeju Kupa. Mislim da je to velika stvar bila nakon dugo vremena osvojiti trofej. Iako nisam igrao puno takve stvari su me veselile. Scene slavlja na Poljudu ostat će mi urezane u sjećanju za cijeli život“, rekao nam je

Eduok nakon utakmice s HSV-om. Opisao je i kako se osjećao na terenu protiv HSV-a te kako vidi sebe u idućoj sezoni.

„Na početku je bilo dosta teško. Prošlo je puno vremena otkako sam igrao i teško se disalo na početku. Ali kako je vrijeme odmicalo bilo je lakše. Mislim da nisam daleko od povratka u staru formu. Moram samo trenirati i dati sve najbolje od sebe. Slušati trenerove upute i vratiti tako samopouzdanje. Mislim da mogu iduće sezone biti Hajdukovo tajno oružje. Samo kako sam rekao moram slušati upute trenera, surađivati sa suigračima i to će sve doći na svoje mjesto, a ja ću dati najbolje od sebe za Hajduk. U napadu imam jaku konkurenciju, ali ako budem jako radio mislim da ću dobiti priliku, a onda je sve na treneru“, zaključio je Eduok.


Tagovi

Germanijak u Austriji s HajdukomHajdukhajdučke vijestiSamuel Emem Eduok

Ostale Vijesti