Germanijak
Germanijak

Hajduk remizirao s njemačkim velikanom u drugoj pripremnoj, zabili Livaja i mladi Ćubelić

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 29.06.22. | 19:23

Imali su Splićani dva puta vodstvo, a HSV se vraćao. Zaigrao je i jedan hajdukovac nakon gotovo deset mjeseci

Hajduk je u drugoj pripremnoj utakmici remizirao protiv njemačkog velikana HSV-a s 2:2. Golove za Hajduk zabijali su danas Livaja i Ćubelić.

Kao i protiv Cluja odlučio se Valdas Dambrauskas malo izmiješati sastave, ali s nešto 'jačim' imenima u ovim kombiniranim sastavima. Počeo je litavski stručnjak sa sastavom: L. Kalinić, Mikanović, Simić, Borevković, Melnjak, Fossati, Vuković, Krovinović, Sahiti, Livaja, Mlakar. Tek je Lovre Kalinić započeo oba poluvremena. Bila je ovo utakmica u kojoj je prve minute u Hajdukovom dresu upisao i novi stoper Toni Borevković koji je stigao iz portugalske Vitorije Guimaraes na posudbu. Krenuli su hajdukovci na početku agresivno i izašli u visoku presing, ali nisu kreirali previše opasnih šansi. Češće je zastavica pomoćnog suca bila u zraku nego konkretnih situacija pred vratima HSV-a, ali jedna prva stigla je nakon predaha za osvježenje.

Ni Austriju nisu zaobišle velike vrućine pa igrači za vrijeme utakmice dobiju koju minutu za osvježenje. Nakon onog u prvom poluvremenu, točnije u 28. minuti igrači Hajduka kreirali su sjajnu priliku koju je realizirao Livaja. Krovinović je ubacio s lijeve strane kaznenog prostora na vrh peterca gdje je utrčao Livaja i spremio loptu iza leđa Fernandesa.

Dotad je HSV bio konkretniji, a imali su nekoliko prilika u kojima su gađali grede, stative, branio je i Kalinić, a bilo je tu i nepreciznosti te dobrih reakcija obrane Hajduka. Sve do 33. minute kad su uspjeli izjednačiti. Poslije slobodnog udarca s 30 metara lopta je pala do Glatzela kojem je prvi put obranio Kalinić, ali odbijenu loptu uspio je pospremiti u mrežu za 1:1.

Nakon izjednačenja HSV-a do kraja prvog dijela nije bilo značajnijih prigoda, a u drugom poluvremenu izašla je nova momčad Hajduka na travnjaka. Ostali su tek Vuković i Lovre Kalinić od početnog sastava, a uz njih su istrčali u drugom poluvremenu Lovrencsics, Dimitrov, Elez, Čolina, Grgić, Atanasov, Biuk, Šarić i Nikola Kalinić. Plan je bio da zaigraju mladi veznjak Ćubelić te vratar Sentić koji su dobili priliku od 61. minute umjesto L. Kalinića i Vukovića.

Ćubelić je svoju priliku iskoristio na najbolji mogući način, golom za 2:1. Sjajno je iskoristio ubačaj Biuka i prošao pored bivšeg stopera bijelih Vuškovića te plasirao loptu u mrežu HSV-a u 68. minuti.

Priliku je danas dobio i Samuel Eduok, nigerijski napadač kojeg na travnjaku zbog ozljede nije bilo gotovo deset mjeseci. Ušao je u 70. minuti umjesto mladog Šarića. Nije to bila jedina izmjena koja je iznenadila od Dambrauskasa. Veće je iznenađenje bila minutaža za Diamantakosa koji je dobio priliku u 81. minuti kad je ušao umjesto N. Kalinića. Nedostajao je tu još samo Kačaniklić da popuni trozubac onih od kojih se ne očekuje puno u idućoj sezoni.

Na kraju je utakmicu u egal vratio Konigsdorffer dvije minute prije kraja i postavio konačni rezultat na 2:2.

SASTAVI:

Hajduk

1.poluvrijeme: L. Kalinić, Mikanović, Simić, Borevković, Melnjak, Fossati, Vuković, Krovinović, Sahiti, Livaja, Mlakar

2.poluvrijeme: L. Kalinić(od 61. Sentić), Lovrencsics, Dimitrov, Elez, Čolina, Vuković(od 61. Ćubelić), Grgić, Atanasov, Biuk, Šarić, N. Kalinić

HSV: Fernandes, Heyer, Ambrosius, David, Muheim, Meffert, Rohr, Amaechi, Bilbija, Opoku, Glatzel.

U 2. poluvremenu: Fernandes, Heim, Zumberi, Vušković, Leibold, David, Benes, Reis, Kittel, Yeboah, Meissner


Tagovi

Germanijak u Austriji s HajdukomHajduk

Ostale Vijesti