REUTERS/David Klein
REUTERS/David Klein

Neuništivi Liverpool stigao na bod od Cityja, Kane nastavlja trpati (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 16.03.22. | 23:04

U dvije večerašnje utakmice Premier lige vidjeli smo dvije gostujuće 2:0 pobjede.

Razlika koja se u jednom trenutku činila nedostižnom, sada je više nema. Liverpool je svladao Arsenal na Emiratesu i došao na jedan bod zaostatka od vodećeg Manchester Cityja. Redsi su do 2:0 pobjede stigli pogocima u nastavku utakmice i tako prekinuli seriju Arsenala od pet uzastopnih pobjeda.

Nakon vrlo izjednačenog i dinamičnog prvog dijela, Liverpool je riješio pitanje pobjednika pogocima Dioga Joze i Roberta Firmina u razmaku od sedam minuta drugog dijela i zadržao nadu za hvatanje povijesnog 'quadrouplea'.

Dosta je bilo upitnika oko toga hoće li Mohamed Salah igrati od prve minute, s obzirom na blagu ozljedu koju je zadobio u prošloj utakmici i cijelu 'zavrzlamu' oko produženja njegovog ugovora. Egipćanin je na kraju krenuo s klupe za pričuve, a Klopp mu je dao priliku u posljednje 33 minute dvoboja.

Liverpool je odmah na otvaranju utakmice mogao šokirati Topnike! Virgil Van Dijk pucao je glavom nakon kornera u donji desni kut, no Aaron Ramsdale je bio siguran i spriječio rano vodstvo Liverpoola.

U prvom dijelu igralo se s visokim tempom na obje strane, ali golove smo vidjeli tek u nastavku. Prvi već u prvoj minuti nastavka, no Sadio Mane nalazio se u zaleđu i gol je opravdano poništen. Uslijedio je nevjerojatni slalom Gabriela Martinellija na suprotnoj strani koji nije rezultirao golom (VIDEO), a Redsi su ipak uspjeli okruniti dobru igru u 54. minuti i došli do iznimno bitnog vodstva.

Thiago Alcantara je fantastičnom loptom proigrao Dioga Jotu koji je opalio iskosa i matirao Ramsdalea za vodstvo Redsa (VIDEO).

Šest minuta kasnij, utakmica je bila praktički riješena! Andrew Robertson je probio lijevu stranu, dodao do Firmina koji iz blizine poentira za na kraju se ispostavilo konačnih 2:0 (VIDEO).

Do kraja utakmice Redsi su uspješno čuvali stečenu prednost, nisu dozvolili Arsenalu pogodak i povratak u utakmicu te se mirno mogu okrenuti utakmici četvrtfinala engleskog FA kupa kojeg u nedjelju igraju protiv slavnog Nottingham Foresta.

Arsenal je ostao na četvrtom mjestu, ali mu pratitelji sada sve više pušu za vrat. Topnici u idućem kolu, već u subotu, gostuju kod Aston Ville u Birminghamu.

 

U drugoj utakmici večeri Tottenham je slavio kod Brighton and Hove Albiona s 2:0 i bodovno se izjednačio sa šestim West Hamom uz utakmicu manje od Čekićara. Spursi su mogli povesti u ranoj fazi dvoboja, ali je Harry Kane propustio ogromnu priliku, onakvu kakvu ovaj vrsni centarfor inače ne propušta. Gosti su stezali obruč oko Brightonovog gola, a onda su u osam minuta prije odlaska na odmor uspjeli i zabiti. Tottenham je dugo gradio svoj napad. Loptu je primio Hueng Min Son, dodao Dejana Kuluševskog koji puca a lopta se od Cristana Romera odbila u mrežu za prvi pogodak Spurska kojeg možete pogledati OVDJE.

Ubrzo su Spursi mogli udvostručiti svoju prednost, Shane Duffy je loše reagirao i Dejan Kuluvski se našao sam pred Robertom Sanchezom, ali Šveđanin makedonskih krojena nije uspio zabiti. Potom je novi priliku imao Kane ali je pucao preko gola te se na odmor otišlo s minimalnom prednosti Spursa.

Šesti uzastopni poraz Brightona u Premier ligi zapečatio je Harry Kane u 87. minuti. Englez je izbio sam pred Sancheza na dodavanje Rodriga Bentancura i zabio u svojoj četvrtoj utakmici u nizu.


Zanimljivo, Kaneu je ovo bio 243 pogodak za Spurse, od kojih je točno pola zabio na domaćem i gostujućem terenu, dok je jedan zabio na neutralno. Simetrija, kaže Opta Joe.


U idućem kolu Tottenham dočekuje West Ham, a Brighton posljednji Norwich.



Tagovi

ArsenalLiverpoolTottenhamBrighton

Ostale Vijesti