REUTERS/Yves Herman
REUTERS/Yves Herman

Nerazzurri pronašli zamjenu za Džeku u Londonu?

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 10.03.23. | 12:24

Reprezentativac Italije se ove sezone nije pretjerano dokazao.

Iako Edin Džeko, koji će za sedam dana proslaviti svoj 37. rođendan, igra veoma dobro ove sezone (35 utakmica, 11 pogodaka, pet asistencija), u Interu su svjesni kako od milja zvani Dijamant neće još dugo moći biti standardni prvotimac kluba. O kvalitetni Sarajlije je bespotrebno trošiti riječi, usprkos poznim igračkim godinama je drugi topnik Intera ove sezone, ali za svega tri mjeseca će njegova ugovorna obveza završiti pa tako u klubu sve više razmišljaju o tome kime bi ga zamijenili.

U moru imena koje se pojavljuju, ono posljednje je posebno zanimljivo navijačima Narazzurra. Naime, Gazzetta dello Sport javlja kako je glavna meta za zamjenu Džeke postao talijanski napadač Gianluca Scamacca (24) koji je u ljeto 2022. stigao u West Ham iz Sassuola za 36 milijuna eura.

Budući da pregovori s Džekom oko novog ugovora ne idu u najboljem mogućem smjeru, (Džeko traži dvogodišnji, Inter nudi jednogodišnji ugovor) u klubu su spremni za 'rezervnu varijantu'. Scamacca se po dolasku u London nije nametnuo kao prvi napadač. Stasiti Rimljanin, koji je u mlađim uzrastima igrao za Lazio, Romu te, zanimljivo, PSV, ne odbacuje mogućnost da se vrati u rodnu mu zemlju, a za koji bi točno iznos Čekićari bili spremni prodati svoje ovoljetno pojačanje zasad nije poznato.

Nakon mjesec i pol dana pauze zbog problema s koljenom, Scamacca je zaigrao u jučerašnjem ogledu protiv AEK Larnace u nokaut fazi Konferencijske lige. U West Hamu se na njega svakako ne gleda kao startera, Moyes ipak više vjeruje prekaljenom Antoniju i Dannyju Ingsu kojeg je u siječnju doveo iz Aston Ville za 12 milijuna eura, a budući da njegova uloga nije onakva kakvu je priželjkivao, transfer u Inter djeluje i više nego realno.

Što se tiče odštete, ponavljamo, zasad ni Talijani ni Englezi ne pišu ništa konkretno, ali dojam je kako će West Ham teško vratiti ono što su u njega uložili. Čelnici Intera bi u ljetnom prijelaznom roku mogli biti prilično aktivni, trebat će 'svježe krvi' u momčadi budući da Napoli u ovom trenutku djeluje fenomenalno i nedostižno, dok će sigurno ozbiljan posao napraviti i u Torinu gdje će ovu sezonu, i to ne samo zbog loših partija na terenu, htjeti što prije zaboraviti. Scamacca u crno-plavom dresu od početka sljedeće sezone? Ako se s Džekom ne postigne dogovor, onda je takav ishod itekako realan…



Tagovi

InterGianluca ScamaccaWest Hamnogometni transferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti