Nerazumna odluka: Koeman otpisao jednog od najboljih mladih igrača Barce

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 19.09.20. | 18:37

Igraču za kojeg se vjerovalo da je jedan od nositelja budućnosti kluba i koji je imao solidnu minutažu još prošle sezone, Nizozemac je rekao da si potraži novi klub.

Ronald Koeman prije mjesec je dana preuzeo vruću klupu Barcelone.

Odmah ga je dočekao kaos i ogroman pritisak. Lobiranje za ostanak Lea Messija, loše ozračje u klubu radi grozne sezone, zadatak da momčad uvede u potpuno obratnu sezonu s obzirom da već u trećem mjesecu (povodom predsjedničkih izbora u klubu) možda dobiti otkaz ne bude li novi i/ili stari predsjednik zadovoljan njegovim radom.

Usred navedenih uvjeta vjerojatno je potrebno povući neke radikalne poteze kako bi stvari čim prije otišle nabolje. I dok navijači, barem donekle, razumiju otpis 33-godišnjeg Luisa Suareza (bez obzira što je u pitanju najbolji Messijev prijatelj u svlačionici), najnovija odluka mnoge je ostavila bez razumnog odgovora.

Za legendarnog Urugvajca se očekuje da će napustiti Nou Camp do kraja prijelaznog roka, ali zašto bi, pobogu, poručio Riquiju Puigu da ne računa na njege i da nađe novi klub? Riječ je od 21-godišnjaku, djetetu kluba i izdanku La Masije na području centralnog veznog.

Navijači su uglavnom zadovoljni mladim igračem i ovo će se vjerojatno pokazati nepopularnim potezom, a njega je potvrdio Gerard Romero s RAC1 katalonskog radija.

Očekivano, mnogi pojedinci, što s medija što fanovi, na društvenim mrežama nisu krili bijes. Igrač koji je tek u kolovozu napunio 21 godinu i uspoređivan je s nikim drugim nego Andresom Iniestom je s 14 godina stigao u klub, ima odličnu tehniku i stil igre koji prilično dobro utjelovljuje Barcin stil nogometa.

No očigledno te činjenice novoinauguriranom treneru Barcelone ne znače previše.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Ronald Koeman has reportedly told Barcelona youngster Riqui Puig that he should look for a new club this season as he will not be counting on him, according to <a href="https://twitter.com/gerardromero?ref_src=twsrc%5Etfw">@gerardromero</a> <a href="https://t.co/rZtZ5moRYq">pic.twitter.com/rZtZ5moRYq</a></p>&mdash; B/R Football (@brfootball) <a href="https://twitter.com/brfootball/status/1307276421375700992?ref_src=twsrc%5Etfw">September 19, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(foto: Action Images)


Tagovi

Ronald KoemanRiqui PuigBarcelonaAndres IniestaugovorLuis Suarez

Ostale Vijesti