Neočekivani dobitnik pandemije: Kovač na klupi, dovode zvijezde Barce, Juventusa i Tottenhama

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 20.04.20. | 09:34

Hrvatski trener ima velike šanse zasjesti na klupu giganta, a dobit će i veliku financijsku injekciju.

Kao gotovo svaki tekst, i ovaj moramo početi osvrtom na pandemiju koronavirusa. Takva je "nova realnost", a ona će donijeti pad kupovne moći brojnim europskim klubovima. To je najavio i arhitekt današnjeg Liverpoola i Tottenhama, Daniel Comolli, koji tvrdi kako će ovog ljeta samo tri kluba iz Premiershipa moći potrošiti veću sumu novca na transfere, dok će ostali biti osuđeni na razmjene i posudbe.

Slično će vjerojatno biti i s većinom ostalih klubova sa Starog kontinenta, međutim, jedan klub bi mogao izaći kao svojevrstan pobjednik nakon pandemije, iako to treba uzeti s rezervom s obzirom na ljudske žrtve od koronavirusa, poglavito u toj zemlji.

Riječ je o Fiorentini, koja je od prošlog ljeta prešla u vlasništvo američkog milijardera Rocca Commissoa, podrijetlom s Čizme. Dok je većina klubova brzo pribjegla smanjenju plaća zbog pandemije, primanja zaposlenika i igrača firentinskog kluba nisu dirana. To, naravno, ne znači i da u budućnosti neće biti smanjivana, sve će ovisiti o daljnjem nastavku 'lockdowna', ali je dovoljan indikator financijske opstojnosti kluba.

Bivši bankar sa 70 godina na leđima otkupio je Viole za 200 milijuna eura te je uz zadržavanje mladih zvijezda Chiese, Milenkovića i Vlahovića doveo Francka Riberya.

Uz plan da zadrži postojeću okosnicu) iako će to s Chiesom ići nešto teže), Commisso ovog ljeta planira potrošiti popriličnu svotu novca kako bi pojačao klub s Artemio Franchija. Uz novog trenerskog 'teškaša', vremešni novi vlasnik planira dovesti petoricu novih igrača - vratara, stopera, dva veznjaka i napadača.

Što se trenerske klupe tiče, u igri su četiri kandidata - Unai Emery, Mauricio Pochettino, Luciano Spalletti i Niko Kovač, s tim da, tvrde talijanski mediji, donedavni trener Bayerna ima velike izglede za tu funkciju.

Na vratarskoj poziciji, rezervni golman Barcelone, Norberto Neto, označen je kao idealna figura za ovu potencijalno vrlo jaku momčad u nastanku. Golman Blaugrane je svjestan da nema dovoljnu minutažu na Camp Nou pored ter Stegena, stoga ne bi imao ništa protiv dolaska na Apenine, poglavito kada je riječ o povratku u klub za koji je već igrao.

Na stoperskoj poziciji, tvrde pojedini tamošnji mediji, već je praktički dogovoren dolazak Jana Vertonghena, koji će besplatno prijeći u 'ljubičasti' dres jer mu istječe ugovor koncem ovog lipnja.

Što se veznih igrača tiče, potrebna su mu dvojica, a Commisso ima nekoliko želja. Prije svega, to je Miralem Pjanić, iako će to biti nešto teže izvedivo s obzirom na njegov neprikosnoven status u Juventusu, dok su iza njega David Silva, koji također postaje slobodan igrač te Radja Nainggolan, Giacomo Bonaventura i Lucas Paqueta.

Za kraj, u napadu su u igri Gonzalo Higuain i Andrea Belotti, s tim je Argentinac puno bliži Toskani nego talijanski golgeter.

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(Foto: Reuters)


Tagovi

Milan BadeljNikola MilenkovićDušan VlahovićFederico ChiesaFranck RiberyDavid SilvaGonzalo HiguainNorberto NetoJan VertonghenNiko Kovač

Ostale Vijesti