Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Nenad Bjelica kandidat za klupu najtrofejnijeg austrijskog kluba

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 17.11.23. | 11:28

Bez posla je od otkaza u Trabzonsporu..

Nenad Bjelica trenutno je najveće trenersko ime u Hrvata bez agažmana. Nakon što je dobio otkaz u Trabzonsporu, bivši strateg Dinama i Osijeka u potrazi je za novim poslom. Spominjao se u kontekstu Rangersa, potom ga s navodilo kao kandidata za klupu Dinama u slučaju da Jakirović postane bivši, da bi danas Bjelica punio medijske stupce u Austriji budući da ga se tamo spominje kao kandidata za klupu Rapid Beča.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Rapid je s osvojena 32 prvenstva i 29 Kupova najtrofejniji austrijski klub. Ove sezone igraju ispod svake razine, trenutno su osma momčad Bundeslige, a otkaz treneru Zoranu Barišiću nikoga nije iznenadio. Trener Rapida II, Stefan Kulovits, privremeno je preuzeo prvu momčad, ali Uprava kluba svim silama radi na dovođenju novog stratega koji bi vratio Rapid u vrh. Ako je vjerovati austrijskim medijima, jedan od kandidata je i Nenad Bjelica, ali je u ovom trenutku upitno bi li on bio spreman prihvatiti njihov poziv ako bi se on i dogodio.

Naime, Bjelica je vodio Austriju Beč, s njom je čak igrao i grupnu fazu Lige prvaka, a eventualni odlazak u redove gradskog rivala sigurno ne bi najbolje sjeo navijačima. Doduše, od toga je prošlo skoro 10 godina, ali svejedno bi mu mnogi koji žive ‘ljubičastu boju’ u Beču to jako zamjerili. Izuzev Austrije Beč, Bjelica je u u Austriji vodio još WAC - St. Andrä, FC Lustenau i FC Kärnten gdje je jedno vrijeme bio igrač-trener.

Od hrvatskih stratega koji su vodili Rapid, daleko najveći trag je ostavio Otto Barić koji je istinska legenda kluba, dok se od igrača navijači najradije sjete Cice Kranjčara kojeg također smatraju jednim od najvećih koji je nosio zeleni dres.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Nenad BjelicaRapid Beč

Ostale Vijesti