Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Nema nastup u HNL-u, nije dobio poziv nijednog hrvatskog kluba, a sada briljira u Danskoj nakon što je 'transferiran' iz napada na bočnu poziciju

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 02.10.23. | 09:29

Nisu ga zvali Dinamo, Hajduk, Rijeka i Osijek, pa čak ni Cibalia, a nekadašnji U21 reprezentativac sada igra nogomet života na sjeveru Europe!

Nogometni put Marka Divkovića zaista je poseban. Kad je imao samo 13 godina otišao je iz Otoka u Arsenalov kamp u Grčku gdje je proveo četiri godine. Povremeno bi 'skoknuo' do Londona, a tamo je trenirao s igračima kao što su Eddie Nketiah, Reiss Nelson i Joe Willock. Kad su mu Topnici rekli kako neće s njim potpisati ugovor, krenula je njegova potraga za klubom. Odlazio je a probe u Atalantu i Villarreal, ali je na kraju potpisao za slovački DAC na preporuku skauta Arsenala.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Inače, DAC je klub za kojeg simpatizira Victor Orban, predsjednik Mađarske, a razlog je taj što je baš na tom djelu Dunajske Strede iznimno jaka mađarska zajednica u Slovačkoj. Za klub je donedavno igrao i Andrija Balić, s tim da je ukupno 15 Hrvata branilo boje tog kluba. No, nitko nije ostavio trag kao danas 24-godišnji Hrvat koji je prije dvije godine iz DAC-a preselio u Bröndby IF za milijun eura.

U dresu DAC-u ukupno je skupio 143 nastupa uz 31 pogodak i 23 asistencije, dok je od ove sezone 'zacementirao' svoj status sigurnog prvotimca u Bröndbyju koji je u prvih 10 kola skupio tek bod manje od vodećeg Copenhagena. Iako, ne na istoj poziciji koju je igrao u Slovačkoj. Transfer u Bröndby je zaradio kao napadač, ali se sada posebno istaknuo na poziciji wing-backa. Trener Sørensen odlučio je probati Marka na poziciji na koju dosad nije igrao, a to se na kraju pokazalo kao sjajan potez.

U osam prvenstvenih utakmica ove sezone skupio je jedan pogodak i četiri asistencije, s tim da je tek u posljednjih pet utakmica bio starter. Jučer je protiv fenjeraša Hvidovrea bio posebno inspiriran te je u 3-0 pobjedi svoje momčadi ugradio pogodak i asistenciju.

U Bröndbyju Marko uživa dobar status, baš kao i 29-godišnji Splićanin Josip Radošević koji je u klubu već pet godina. S njima je jedno vrijeme svlačionicu dijelio i Ante Erceg, današnji prvotimac Istre 1961, ali za razliku od splitskog dvojca Divković je ipak nešto manje poznat hrvatskoj nogometnoj javnosti.

Ne samo da nema nijedan nastup u HNL-u, već ga nikada nije dobio nijedan poziv od nekog hrvatskog kluba. Kako od Dinama, Hajduka, Rijeke i Osijeka, tako ni od Cibalije. Što je u najmanju ruku iznenađujuće.

S danskim klubom je ugovorno vezan još tri godine, ali ako nastavi s ovakvim igrama, vjerojatno će se puno prije pozdraviti s ljudima iz kluba i realizirati transfer u neku još jaču i veću ligu od Superligaen. HNL? Možda jednog dana... (I.A.S.)



Tagovi

Marko DivkovićBrondbyDanskadanska nogometna liga

Ostale Vijesti