Nekoć velika nada Ajaxa i Feyenoorda dobila otkaz u posljednjeplasiranoj momčadi Turske

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 13.12.19. | 15:33

Dobro je poznat svim ljubiteljima Football Managera

Bilal je svoju karijeru započeo u mladoj momčadi Ajaxa, ali je onda kao junior prešao u redove Heerenveena gdje je u konačnici dobio mogućnost da zaigra za prvu momčad.

Njegov talent nije prošao nezapaženo pa ga je nakon svega jedne godine u seniorskom nogometu kupio Feyenoord za 3,5 milijuna eura.

Na De Kuipu se zadržao četiri godine, a u klubu ni u kojem slučaju nije pokazivao igre kakve su se od njega očekivale pa ga klub u kojem su stasali budući reprezentativci Oranja kao što su Robin Van Persie, Georginio Wijnaldum i Stefan de Vrij.

Ipak, nakon što nije pružao dovoljno dobre igre, tržišna vrijednost mu je postepeno padala, pa je tako od nekoga tko vrijedio 3,5 milijuna eura došao do toga da mu se cijena smanjila za dva milijuna eura, a prodan je za smiješnih 400 tisuća eura što je bio jasan pokazatelj da su ga se u klubu htjeli riješiti pod svaku cijenu.

Prošle godine stigao je u Kayserispor, a u 33 odigrane utakmice u turskom prvenstvu (ove sezone 11) nije uspio zabiti niti jedan jedini pogodak.

Budući da ima svega 24 godine još uvijek ima vremena za ovog zanimljivog i brzonogog driblera da pokaže sve što “zna i umije” na nogometnim travnjacima.

Igrač kao što je Bilal gotovo pa sigurno neće dugo biti na burzi rada, a ukolik je spreman pristati na nešto manja primanja nego što ih je imao u protkla dva kluba nije nemoguće da karijeru pokuša oživiti u nekoj ne toliko jakoj ligi gdje bi se eventualnim dobrim igrama mogao ponovno vratiti u opticaj odnosno radare velikih klubova.

Tko zna, Rijeka, Hajduk I Osijek klubovi su koji bi puno profitirali, kako igrački tako i marketinški, ukoliko bi potpisali jednog ovakvog igrača, ali valja pričekati i vidjeti je li igrač spreman na dolazak u HNL.

Za kraj dodajemo kako je Bilal igrao za U-18 I U-19 reprezentaciju Nizozemske, baš kao i U-20 i U-21 reprezentaciju Turske, a može se pohvaliti kako je bio član momčadi Feyenoorda kada su u sezoni 16./17. osvojili prvo mjesto u nizozemskom prvenstvu.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Bilal BasacikogluKayserisporFeyenoordAjaxHeerenveentransferinogometni transferiZimski prijelazni rok

Ostale Vijesti