REUTERS/Rui Vieira
REUTERS/Rui Vieira

Nastavlja se dominacija Cityja, u gostima slavili protiv Leicestera

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 03.04.21. | 20:47

Uvjerljivo su prvi u Premiershipu

Dominacija Manchester Cityja nastavila se i u 30. kolu Premiershipa na gostovanju kod trećeplasiranog Leicestera. City je slavio s 2:0 golovima Mendyja(58') i Gabriela Jesusa(74').

Dugo se lomio susret na King Power stadionu, a prvi dio završio je bez golova. U petoj minuti za City je zabio Fernandinho, ali sudac je dosudio zaleđe. Velika prilika za goste bila je u 23. minuti kada je De Bruyne iz slobodnog udarca uputio projektil i pogodio prečku. Dobru igru gosti su nastavili i u 42. minuti. Maherez je izbio sam pred bivšeg suigrača Schmeichela, a vratar domaćih zaustavio je prodor Cityjevog igrača.


Pred sami kraj prvog dijela zabio je Vardy za Leicester, ali pomoćni sudac je podigao zastavicu pa zgoditak nije priznat zbog zaleđa bez obzira na negodovanje napadača domaćih.


Igrala se 58. minuta kada je City vodio opsadu šesnaesterca domaćih, a lopta se odbila do Mendyja. Lijevi bek gostiju izbacio je jednog igrača driblingom i pogodio u suprotni kut s lijeve strane iskosa za vodstvo Cityja od 1:0.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Potvrda pobjede stigla je u 74. minuti. Sterling i Jesus su istrčali kontru i nakon kombinacije u kaznenom prostoru domaćih Jesus je pogodio za 2:0.

Pogodak pogledajte OVDJE.


City nakon ove pobjede ima 74 boda i uvjerljivo drži prvo mjesto Premier lige. Prvi pratitelj, gradski rival United, ima 57 bodova, a današnji protivnik Leicester je na trećem mjestu s 56 bodova.


Ostale Vijesti