Napoli nulom potvrdio prolaz u četvrtfinale

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 19.03.15. | 20:06

Prvi sudionik četvrtfinala Europske lige je talijanski Napoli, koji je u uzvratu osmine finala odigrao 0:0 s moskovskim Dinamom i zadržao 3:1 prednost iz prve utakmice.

Pitanje prolaza praktički je bilo riješeno već nakon prve utakmice u Napulju u kojoj su domaćini slavili s 3:1. Ako je bilo za suditi prema početku u Moskvi, i danas smo mogli vidjeti jednako efikasnu utakmicu, ali nakon odličnog otvaranja, dva poništena gola domaćina zbog zaleđa, a Napoli je dvaput tresao vratnicu, na kraju nije bilo golova.

Početak je bio vrlo dobar, prvih 20 minuta je ponudilo aktivnu igru na obje strane. Maggio je u trećoj minuti loše primio jednu loptu, a bilo je to dobra prilika za Napoli da dođe u vodstvo. Pritisak se isplatio u 11. minuti kada Mertens trese vratnicu, a samo četiri minute kasnije, Dinamo je ponovno zamalo primio gol, ali opet vratnica spašava domaćine.

Potom se igra preselila na drugu stranu i Dinamu  je prvo u 17. poništen gol zbog zaleđa Sambe, a potom tri minute kasnije Kokorinu. Nakon toga, pao je ritam na obje strane i nismo vidjeli puno. U prvih 45 minuta obje su momčadi zabilježile po devet udaraca prema vratima.

U nastavku je bilo nekoliko opasnijih akcija, Kokorin je zamalo doveo domaćine u vodstvo u 49. minuti, pa je nekoliko minuta kasnije na suprotnoj strani u prilici bio Martens ali rezultat se nije mijenjao i Napoli je 3:1 iz prve utakmice izborio plasman u četvrtfinale Europske lige.

Dodajmo da za Napoli nije nastupio Ivan Strinić jer je ove sezone već igrao za svoji bivši klub Dnjipro u Europskoj ligi.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

NapoliDinamo MoskvaEuropska liga

Ostale Vijesti