REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo

Najveća zvijezda Rossonera na kraju sezone napušta Milan?

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 22.10.22. | 11:21

Talijanski prvak priprema se za današnju utakmicu s Monzom i utakmicu Lige prvaka protiv Dinama, no u crveno-crnom dijelu Milana glavna tema je status najveće zvijezde kluba Rafaela Leaa.

Milan se posljednjih godina prilično opekao sa statusima svojih zvijezda. Gianluigi Donnarumma, Hakan Calhanoglu, Franck Kessie, svi oni napustili su klub kao slobodni igrači. Ušli su u posljednju godinu ugovora, a onda nisu odlučili produžiti vjernost Rossonerima. Donnarumma je potom kao slobodni igrač prešao u PSG, Kessie u Barcelonu, a Calhanoglu u gradskog rivala Inter.

Sve vodi prema tome da bi se slično moglo dogoditi s novom udarnom iglom Rossonera Rafaelom Leaom, sjajnim portugalskim napadačem angolskog podrijetla kojem ugovor s Milanom ističe na ljeto 2024. Prema tome, u redovima talijanskog Milana status Leaa u ovom je trenutku jedna od gorućih tema.

A, kako navodi Calciomercato.com, šanse da će Leao produžiti vjernost Milanu u ovom su trenutku minimalne. Poučen iskustvom prethodnih slučajeva Paolo Maldini ne želi se dovesti u situaciju da opet ostane bez naknade za svoju udarnu iglu te se već sada priprema teren za prodaju Portugalca na kraju tekuće sezone. Besplatni odlasci Donnarumme, Calhanoglua i Kessiea prouzročili su veliki financijski udarac za Milan. To Rossoneri više ne žele dozvoliti i spremni su prodati Leaa na kraju sezone, možda već i ove zime, pogotovo ako Portugalac odigra značajnu ulogu na Svjetskom prvenstvu.

Time bi ostali bez 'kapitalca' u utrci za obranom naslova, ali barem ne bi ostali bez ogromne financijske cifre kao u ranijim slučajevima. Transfermarkt njegovu vrijednost trenutno procjenjuje na 70 milijuna eura, ista bi mogla još dodatno narasti ako Milan izbori drugi krug Lige prvaka, a Portugal dogura daleko u Kataru. No, klubovi koji se dovode u kontekst njegovih potencijalnih budućih poslodavaca, a to su prije svega Barcelona i Chelseaja, svjesni su Milanove situacije i mogli bi ispregovarati povoljniji 'deal' za 23-godišnjeg napadača koji je dijete lisabonskog Sportinga, a u Milan je stigao 2019. iz Lillea.

Iako je Milan aktualni prvak Italije, iako i dalje ima izgledne šanse za plasman u drugi krug Lige prvaka (što je loše po Dinamo), situacija s Leaom i prethodnim 'dezerterima' jasno potvrđuje da Milan (još uvijek) nije na razini zlatnih vremena kada je bio prestiž igrati za tako veliki klub, već za mnoge od njih tek usputna stranica na putu prema najbogatijim klubovima svijeta.

Sve u svemu Leaa se očekuje u udarnom sastavu Milana danas protiv Monze (18 sati) i, dakako, u utorak protiv Dinama na Maksimiru (21 sat). A što će biti kasnije, ostaje za vidjeti. Tko zna, možda mu upravo Dinamo odredi 'sudbinu' i izbacivanjem Milana iz Lige prvaka pošalje Leaa u novu sredinu već ove zime... (nr)

Serie A, 11. kolo

Petak, 21. listopada

Juventus – Empoli  4:0

Subota, 22. listopada

Salernitana – Spezia          15.00

Milan – Monza       18.00

Fiorentina – Inter   20.45

Nedjelja, 23. listopada

Udinese – Torino    12.30

Bologna – Lecce     15.00

Atalanta – Lazio      18.00

Roma – Napoli        20.45

Ponedjeljak, 24. listopada

Cremonese – Sampdoria  18.30

Sassuolo – Verona 20.45



Tagovi

MilanRafael Leao

Ostale Vijesti