PAUL CHILDS - Action Images
PAUL CHILDS - Action Images

Najskuplji igrač bez kluba je 'težak' 20 milijuna eura, a ubojstvo brata u potpunosti ga je slomilo

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 03.09.21. | 11:28

Engleski mediji pišu kako se već godinu dana bori s teškom depresijom.

Posljednjeg dana prijelaznog roka u Tottenhamu je bilo poprilično zanimljivo. Daniel Levy je dao zeleno svijetlo kako bi se realizirao transfer Emersona Royala, povremenog brazilskog reprezentativca koji je za 25 milijuna eura Barcelonu zamijenio sjevernim Londonom. Emerson je s Pijetlovima potpisao petogodišnji ugovor, a to se sve dogodilo na veliko inzistiranje novog trenera Nuna Espirita Santa koji 22-godišnjaka vidi kao svoj primarni izbor na desnoj strani obrambene linije.

Emerson je lani skupio 38 nastupa za Betis, dok je u početku ove sezone tri put s klupe ulazio u igru u dresu Barcelone. Španjolski velikan ga je prvo kupio od Atletico Mineira za 12 milijuna eura, zatim prodao u Betis za upola manju cijenu, potom ovog ljeta otkupio za 14 milijuna eura, da bi ga dva mjeseca kasnije prodali u Tottenham za 25 milijuna eura. Suma sumarum, na njemu se zaradilo šest milijuna eura, što je sasvim pristojan iznos za nekog tko je za Barcelonu skupio tri nastupa.

Njegovim dolaskom u Tottenham bilo je jasno kako će se neki igrači postati 'višak'. Najdeblju slamku je na kraju izvukao Serge Aurier, kapetan Obale Bjelokosti koji posljednjih godinu dana nije ni sjena igrača kakav je bio ranije.

No, iako je razlog njegovih slabijih izvedbi razumljiv, u klubu kao što je Tottenham to više ne mogu tolerirati. Jednostavno, rezultat pati, a klub koji tako puno ulaže i koji je ne tako davno bio u finalu Lige prvaka si ne može dopustiti da se Auriera čeka kolikogod je to potrebno da on opet postane 'onaj stari'.

Po 28-godišnjeg desnog beka je sve krenulo nizbrdo prije godinu dana. U zasad nerazjašnjenim okolnostima, prije godinu dana je smrtno stradao njegov brat Christopher. Ta tragedija je jako potresla starijeg mu brata Sergea koji od tog nemilog događaja nije isti čovjek na i van terena.

Aurier je prošle sezone odigrao 22 utakmice u dresu Tottenhama. Skupio je dva pogotka i tri asistencije, a bio je jedna od najboljih igrača na terenu u ogromnoj pobjedi Pijetlova na Teatru snova kad je njegov sad već bivši klub svladao Crvene vragove rezultatom 1:6. Aurier je jednom zabio i asistirao, a Mourinho se tako 'osvetio' klubu u kojem je je bio trener punih 900 dana.

Otišao je The Special One s klupe Tottenhama sredinom travnja ove godine, a od početka ove sezone na njegovo je mjesto stigao Nuno Espirito Santo. Aurier nije bio u njegovim planovima, a to se vidi i po tome što je u prve tri utakmice ove sezone na poziciji desnog beka igrao mladi Japhet Tanganga.

Aurier, nakon što je vidio da je stigao Emerson te da je pred njim u prednosti Tanganga, zatražio je od kluba sporazumni raskid ugovora. Isti je u konačnici dogovoren pa je tako Aurier od prije dva dana slobodan igrač.

Budući da je njegova trenutna tržišna vrijednost prema Transfermarktu 20 milijuna eura, Auirer je tako 'najskuplji' igrač bez angažmana.

Iza njega su ostali Angel Romero (šest milijuna eura), Nicolas N'Koulu (pet milijuna eura), Clement Grenier, David Luiz i Oscar Romero (četiri milijuna eura), dok je od Hrvata tu najbolje kotira Dario Melnjak (dva milijuna eura).

Prije dolaska u Premier ligu u ljeto 2017. godine, Aurier jetri sezone bio član PSG-a. Ovog se ljeta spominjao interes Parižana da ga vrate u svoje redove, ali dolazak Archafa Hakimija je sve te glasine brzo ugasio.

Gdje će kapetan Obale Bjelokosti nastaviti svoj igrački put zasad nije poznato, ali jasno je da s odabirom novog kluba neće žuriti. Zdravlje je, naravno, na prvom mjestu. Kako fizičko, tako i mentalno.


Tagovi

Serge AurierTottenhamParis Saint-GermainPSGnogometni transferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti