REUTERS/Ahmed Yosri
REUTERS/Ahmed Yosri

Najplaćeniji nogometaši na svijetu: Ronaldo srušio rekord, a Hrvata nema među najbogatijima

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 13.10.23. | 20:46

Forbes je dao novu listu, a za ukupno povećanje plaća zaslužna je najviše Saudijska Arabija

Očekivano, prisutnost Saudijske Arabije u nogometnom svijetu vrtoglavo je povećala zarade za najbolje plaćene igrače ovog sporta.

Prema Forbesovoj godišnjoj listi najplaćenijih svjetskih nogometaša, Cristiano Ronaldo je na pprvom mjestu i ima nevjerojatnih 260 milijuna dolara između svoje zarade na terenu i izvan njega nakon svog visokoprofilnog transfera u saudijski Al Nassr.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Taj iznos briše prošlogodišnji rekord Kyliana Mbappéa, koji je zaradio 128 milijuna dolara. Ove godine francuska senzacija pala je na četvrto mjesto liste sa 'samo' 110 milijuna dolara. Neymar Jr. je treći zaradivši 112 milijuna dolara.

Ali nije sve u novcu Saudijske Arabije. Naime, prelazak Lionela Messija u Inter Miami, s njegovim jedinstvenim ugovorom koji uključuje unosne udjele s Adidasom i Appleom, mu daje vodećih 70 milijuna dolara zarade izvan terena, a ukupno je time na drugom mjestu na listi sa 135 milijuna dolara. Manchester City je prisutan u prvih 10, a Erling Haaland i Kevin De Bruyne nalaze se na 6. odnosno 9. mjestu. Robert Lewandowski nalazi se odmah iza prvih 10 s ukupnom zaradom od 34 milijuna dolara.

Sveukupno, prvih 10 igrača na svijetu kumulativno zarađuje 961 milijun dolara — što je povećanje od 47,4% u odnosu na iznos iz 2022. od 652 milijuna dolara.

Cijelu listu pogledajte OVDJE.


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

saudijska nogometna ligaCristiano RonaldoLionel MessiNeymar

Ostale Vijesti