Kelley L Cox-USA TODAY Sports
Kelley L Cox-USA TODAY Sports

Najgori NBA vlasnik priprema ponudu za kupnju Chelseaja

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 08.03.22. | 19:10

Indijac Divek Ranadive vlasnik je Sacramento Kingsa, a težak je oko 700 milijuna dolara

Jedan od ljudi koji pripremaju ponudu Romanu Abramoviču za kupnju Chelseaja je i izvjesni Vivek Ranadive, vlasnik Sacramento Kingsa i čovjek kojega u NBA krugovima prati glas najgoreg vlasnika kluba. Tehnološki mogul, kako ga danas nazivaju, voli istaknuti kako je u Ameriku iz rodne Indije stigao s 50 dolara u probušenom džepu, prije nego je zaradio diplome prestižnih MIT-a i Harvarda. Svoje je bogatstvo zgrnuo osnivanjem računalnog poduzeća Tibca u 90-ima, a danas teži oko 700 milijuna dolara.

U svijet sporta se probio 2013. kada je kupio Kingse u poslu vrijednom 534 milijuna dolara, dok je danas vrijednost Kingsa oko 2,1 milijardu dolara. No, to je valjda jedina stavka s kojom se Ranadive može pohvaliti, budući da su ga u anketi uglednog The Athletica prije malo više od godine dana anonimni NBA insajderi proglasili najgorim NBA vlasnikom. I nikoga ne treba čuditi zašto je to tako, budući da Kingse prati glas jedne od najraštimanijih franšiza u cijeloj ligi.

Od njegovog dolaska momčad su vodili mnogobrojni treneri, na gornjim su se katovima izmjenjivali razni operativci i dužnosnici, ali se recimo Vlade Divac dugo održao na poziciji GM-a, a s koje je smijenjen 2020. Jedna od stvari po kojoj će Kingsi i Divac ostati upamćeni je i draft 2018. godine na kojemu su birali Marvina Bagleya ispred danas jednog od plakatnih lica lige Luke Dončića.

Kingsi su sveukupno loše vođen klub, bez jasne vizije i zacrtanih strateških ciljeva, a svakako valja spomenuti i kako za vrijeme stolovanja Ranadivea momčad Sacramenta nije niti jednom uhvatila doigravanje. Kao što neće niti ove sezone, budući da se nalaze na 13. mjestu NBA lige s omjerom od 24 pobjede i 43 poraza.

Ako je suditi po gore navedenim stvarima, navijačima Chelseaja ovaj Indijac s američkom putovnicom zasigurno neće biti prvi pick u izboru za novog vlasnika, ali o tome će na koncu odlučivati Abramovič. Kako ističe Daily Mail, Ranadive sa svojim partnerima pegla završne detalje ponude koji bi mu omogućili da postane prvi indijski vlasnik u najjačem razredu engleskog nogometa i njihova ponuda bi trebala stići na Abramovičevu adresu do kraja tjedna.


Tagovi

Premier ligaChelseaRoman AbramovičSacramento Kings

Ostale Vijesti